torsdag 21 september 2017

Frågor om läsning

Flora Wiström gjorde på sin blogg ett inlägg med frågor om läsning som jag tyckte mycket om. Därför tänkte jag att jag också kunde svara på frågorna. Vi sätter igång.

Hur många böcker läser du på ett år?
De senaste åren har jag läst omkring 70-80 böcker, men mitt rekord är 108 böcker på ett år. Så många böcker läste jag 2011. I år tror jag att jag kommer läsa lite fler är 80 böcker kanske!

Läser du snabbt eller långsamt?
Jag tror att jag läser ganska snabbt.

Vad är den perfekta tjockleken på en bok?
Jag tycker att 350 sidor är precis lagom, inte för långt och inte för kort. Men såklart beror det ju på vad det är för bok!

Var får du tag i dina böcker?
Jag får en del recensionsexemplar eller lånar på biblioteket. Jag köper inte böcker så ofta, utan tycker bibblan är bra!

Hur håller du koll på de böcker du har läst?
Jag har en läsdagbok där jag skriver upp alla böcker jag läser och använder även Goodreads.
Inbunden eller pocket?
Jag skulle nog säga att jag föredrar inbundna böcker framför pocket, men under sommaren eller när jag reser läser jag gärna pocket.

Vilken genre läser du oftast?
Jag läser oftast verklighetstrogna ungdomsböcker, men också barn- och ungdomsböcker i alla olika genrer.

Läser du flera böcker åt gången?
Ibland när jag känner att jag vill hinna fler böcker läser jag två åt gången ibland. Dock tror jag inte det går så mycket fortare då, snarare långsammare. Men när man läser en bok som man inte tycker är så bra är det kul att läsa en bra bok vid sidan av.

Att läsa högt, vad tycker du om att göra det?
Det är jättemysigt att lyssna på när någon läser högt eller läsa högt för någon annan. Det är något man borde göra oftare!

Vilken bok läser du just nu?
Just nu läser jag Morfars hemlighet av Michael Wiander som är ett recensionsexemplar jag har fått. Jag ska försöka läsa ut den innan bokmässan!

Avslutar du böcker halvvägs?
Ja, ibland. Det är inte roligt att läsa en bok man inte gillar och livet är för kort för dåliga böcker. Jag tycker att man ska läsa det man gillar och ibland klaffar det inte med den boken man läser just nu. Dock tycker jag det är lite tråkigt när man har en massa recensionsex som jag egentligen inte är så sugen att läsa men som jag känner att jag borde läsa.

I vilka situationer läser du oftast?
När jag inte har något annat för mig, innan jag ska sova, på helgmornar innan jag har gått upp ur sängen och i andra situationer.

Vilka böcker är de bästa du har läst på senaste tiden?
Saker ingen ser av Anna Ahlund, En bästis, tack! av Emma Askling och Lisbet och Sambakungen av Emma Karinsdotter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar