torsdag 18 juli 2019

Läsningen just nu

Hej allihopa! Hoppas ni har en fin sommar! Det har jag. Jag är inne på min femte sommarlovsvecka nu. De tre första sommarjobbade jag på stadsodlingen, det var ett bra sommarjobb men det är skönt att vara lite ledig också. Det är ju mitt sista sommarlov och snart börjar jag sista året på gymnasiet. 

På vägen hem från sista sommarjobbsdagen åkte jag till biblioteket för att låna lite böcker och jag började läsa en av böckerna I våra röster finns krafter direkt. Det är en bok med texter från ungdomar som varit med i Berättarministeriets projekt och texterna handlar om ämnen som miljöförstöring och rasism. Några av texterna är skrivna som krönikor eller debattartiklar och vissa som dikter. En bra blandning av intressanta texter som var spännande att läsa. Jag gillar också att det är ungdomar som skrivit dem. Min första riktiga lediga dag vaknade jag tidigt. När jag sommarjobbade gick jag upp halv sex varje morgon eftersom att jag började jobb klockan sju och de tiderna satt väl i. Men då fick jag mycket lästid i alla fall och läste ut I våra röster finns krafter. Rekommenderar verkligen er att läsa den!

Efter jag hade läst ut I våra röster finns krafter plockade jag upp en ny bilderbok, Saltkråkan: Ett litet djur åt Pelle av Astrid Lindgren och Maria Nilsson Thore. Den innehåller en del av boken Vi på Saltkråkan och har så fina illustrationer! En riktigt fin och somrig bilderbok som jag är så glad att jag läste. Jag har också lyssnat på Vi på Saltkråkan som ljudbok nyligen och den är så fint inläst av Maria Johansson som spelar Tjorven i tv-serien. 

Den senaste tiden har vi varit ute i vår sommarstuga och jag har haft mycket lästid men det som har varit synd är att jag har läst böcker som inte varit så bra. Eller de har varit helt okej, men inga böcker jag verkligen tyckt om. Böckerna jag har läst är Under odjurpälsen av Klara Krantz, Är det nu allt börjar? av Siri Spont och Skuggsommar av Mia Öström. Den första boken skrev jag upp på min läslista efter att ha läst och gillar Klara Krantzs novell i Du springer. Under ojudrspälsen kom ut 2017 men jag har inte varit sugen på att läsa den förrän nu. Egentligen var det en helt okej berättelse och det gick väldigt fort att läsa den. Men jag störde mig lite på huvudkaraktären och den kändes lite mörk och dyster på något sätt. Är det nu allt börjar? handlar om en tjej som åker på språkresa till England med en person hon tidigare bara chattat med. Jag hade hört mycket bra om den och tänkte att det kunde vara en bra sommarbok. Dock handlade den lite för mycket om alkohol och festande för min smak och även den var lite mörk och dyster. Skuggsommar tyckte jag verkade vara om somrig bok och det var det också. Men inte heller den så glad och lite långtråkig. 

När jag inte har läst har jag paddlat på min nya stand up
paddel-bräda.
Det är lite tråkigt att jag inte läst så mycket bra på sista tiden. Jag vill hitta någon riktigt fin, glad och somrig bok att sträckläsa. Men jag vet inte riktigt vad jag ska läsa. I början av sommaren gjorde jag en lista på 23 böcker jag vill läsa i sommar. 14 av dem har jag läst under sommaren och två av dem känner jag mig inte så sugen på att läsa. Så jag har sju böcker kvar på listan, men några av dem har inte kommit ut än och några var utlånade på bibblan. Så jag tar gärna emot tips på böcker jag kan läsa nu i sommar!

Det jag tänkte läsa framöver är lite blandade böcker. Jag ska börja med en bok jag fick i brevlådan nyligen, Lena Ollmarks nya skräckbok för mellanåldern Dödvatten. Sedan har jag lånat Vår älskade av Kamila Shamsie och Om henne talar vi inte av Eva Stilling. Eva Stilling är en av lärarna på ett skrivarläger som jag ska på i augusti så det skulle vara roligt att läsa något av henne. Jag har också lånat Den röda adressboken av Sofia Lundberg av mamma, så den kanske jag läser. 

Så det var en liten uppdatering på min läsning just nu. Jag läser men de senaste böckerna har inte varit den bästa läsningen tyvärr. Berätta gärna i kommentarsfältet vad du läser just nu så kanske jag kan få lite nya tips och läsinspiration! 

2 kommentarer:

  1. Läste ut Inuti huvudet är jag kul igår och älskade den verkligen! Men den har du säkert läst. Nu läser jag Sarah Dessen, så mysigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, den är så bra! Borde kanske läsa Sarah Dessen, har faktiskt inte gjort det tidigare! Tack för tips! <3

      Radera