tisdag 12 januari 2021

Bästa bandet

Emma Fäldt har tidigare skrivit fler böcker för barn och unga. Jag har läst bland annat Tellusskolan: Den dolda sanningen och Bara du. För alltid!. Nu har hennes nya bok Bästa bandet kommit ut!

Boken handlar om Ella och Nina som tillsammans med några klasskompisar startar ett band för att vara med i en musiktävling på skolan. Bandet ska heta Candy Cool Girls och de vill såklart vinna! Men när en av bandmedlemmarna skadar sig måste de hitta en ny ersättare. Fler och fler problem kommer i vägen för bandet. Hur ska de komma överens när alla vill olika saker?

Bästa bandet är en bok jag verkligen tror kan locka barn i mellanåldern till läsning. Det är en spännande berättelse skriven med ett enkelt språk. Boken innehåller också mycket igenkänning då boken inte bara handlar om musiktävlingen. I handlingen får Emma Fäldt med många intressanta och viktiga ämnen som kärlek, vänskap, mobbning, svartsjuka och konflikter. Det finns med andra ord mycket att diskutera om kring denna bok om man läser den i en skolklass till exempel. 

Dessutom tycker jag att karaktärerna i boken känns väldigt verkliga och intressanta. De har både positiva och negativa sidor och gör fel ibland vilket både kan vara irriterande och befriande att läsa om. Relationerna mellan karaktärerna känns trovärdiga och de är enkla att relatera till. 

Dock tycker jag att språket i boken hade behövts bearbetats mer. Det finns en del stavfel i texten som tyvärr stör läsningen. Jag tycker också att dialogen inte känns naturlig. Den är mer skriftspråkligt och inte hur jag upplever att barn pratar.

Trots en del språkliga missar och onaturliga dialoger har Emma Fäldt lyckats skriva en spännande bok som tar upp många viktiga ämnen. Jag tror att många 9-12 åringar kommer att sluka den!

Författare: Emma Fäldt 
Förlag: Cuervo publishing 
Åldersgrupp: 
Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar