lördag 30 januari 2021

Författare jag vill läsa mer av

Jag hittade ett inlägg som jag skrev för nästan två år sedan där jag skrev om författare som jag ville läsa fler böcker av. Jag tyckte det var roligt och tänkte göra ett sådant inlägg igen fast där jag mer önskar vilken typ av bok jag skulle vilja lösa av en viss författare.

Tillsammans med "Unga läsare" ska vi bokcirkla Nioosha Shams debutbok Om det regnar i Ahvaz. Jag tyckte mycket om den boken och hoppas på att författaren kommer skriva fler böcker i samma stil. Om det regnar i Ahvaz handlar om Ava och man får också lära känna hennes kompisar Mira och Hugo. Jag gillade de alla tre som karaktärer och tycker att det vore roligt att läsa en bok med Mira som huvudkaraktär och en med Hugo som huvudkaraktär!


Jag älskar Emma Karinsdotter om Lisbet och Sambakungen som är otroligt roliga böcker för barn 6-9 år. Hon har också skrivit en bok som heter Tusen stjärnors ö och är en både spännande och sorglig bok som är som ett äventyr. När Emma Karinsdotter har skrivit klart nästa bok om Lisbet och Sambakungen hoppas jag att hon skriver en ny bok i liknande stil som Tusen stjärnors ö för det var en så bra bok!

Jag har läst de flesta av Johanna Schreibers böcker och alla har varit riktigt bra! Hon har skrivit tre böcker för ungdomar - Carlstensveckan, Offpist och Inte som du. I april kommer Johanna Schreiber ut med första delen i en feelgoodserie som kommer att utspela sig på ett bokförlag. Den ser jag jättemycket fram emot att läsa men jag hoppas också att Johanna Schreiber kommer skriva fler böcker för unga läsare längre fram! 


Emma Askling har skrivit många böcker för barn, både övernaturliga och verklighetstrogna. Dessutom har hon skrivit en ungdomsbok som heter Definitivt okysst som jag tyckte mycket om. Emma är otroligt bra på att beskriva både hur det är att vara barn och ung. Jag hoppas på att hon i framtiden kommer att skriva fler böcker både för mellanåldern och ungdomar. 

Även Ingrid Jönsson är en barn- och ungdomsboksförfattare som har skrivit många bra böcker. Till exempel har hon skrivit de lättlästa böckerna om Bokhunden Edgar och Sonjas verkstad. Förra året läste jag hennes ungdomsbok Månbåten som utspelar sig i Mocambique. Det är en riktigt spännande bok som man samtidigt lär sig mycket av. Jag tycker att Ingrid Jönsson ska skriva fler berättelser för ungdomar för det gör hon riktigt bra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar