tisdag 12 februari 2019

Författare jag vill läsa mer av

Det finns vissa författare vars böcker jag verkligen älskat och som jag kommer att läsa allt de skriver i framtiden. Det finns också några författare som är debutanter och som jag hoppas på kommer skriva fler böcker i framtiden. Det här inlägget kommer att bli lite av en litterär önskelista och en lista av några författare jag verkligen gillar. 

Anna Ahlund har skrivit två böcker som jag verkligen har älskat. Både Du, bara och Saker ingen ser är otroligt mysiga böcker som är några av de bästa böckerna jag läst. Redan i höst kommer Annas nya bok ut, jag vet inte så mycket om den men kommer absolut att läsa den och jag hoppas såklart att hon kommer att skriva många fler lika bra böcker i framtiden. 

Jag och Anna Ahlund på releasefesten för Saker ingen ser.
Jag läste Lin Janssons debutroman Ragga som du shoppar för ett tag sedan och tyckte den var väldigt rolig och bra. Hon skriver väldigt bra och jag skulle gärna läsa något mer av Lin Jansson. Vet någon om hon håller på att skriva något mer? Jag tror att hon skulle kunna skriva en riktigt bra ungdomsbok. 

Som ni alla vet älskar jag ju PAX-serien som Ingela Korsell skapat tillsammans med Åsa Larsson och Henrik Jonsson. Nu är jag nyfiken på vad Ingela kommer att skriva i framtiden. Jag vet att hon kommer ut med en ny bok på Natur & Kultur redan i september. Den heter Väsenologi och är en bok om nordiska väsen. Det ska verkligen bli jättespännande att läsa den. Om jag fick önska en bok av Ingela Korsell så skulle det vara en spännande ungdomsbok med en blandning av vardag och magi. 

Jag och Ingela Korsell på Bokmässan 2017.

När jag ändå är inne på nordiska väsen kan jag fortsätta med Elin Säfström som har skrivit en trilogi om Tilda som håller koll på alla väsen i Stockholm. Jag hoppas verkligen att Elin skriver något mer i framtiden, jag tycker verkligen att hon är bra på att skildra både vardag och övernaturligheter. 

Jag, Elin Säfström och Lexie från bloggen Tusen sidor
på Bokmässan 2018.
Anna Arvidsson debuterade 2017 med ungdomsboken Ordbrodösen, en bok som jag tycker mycket om. Det vore roligt att läsa något mer av Anna Arvidsson. Jag tycker att hon skriver väldigt bra och gillade både karaktärerna och handlingen i Ordbrodösen väldigt mycket. Kanske är det dags för en omläsning av den snart!

Jag och Anna Arvidsson på Anna Ahlunds
releasefest.
Jenny Fagerlunds böcker upptäckte jag nyligen och på bara någon månad plöjde jag alla hennes böcker. Det är en författare vars böcker jag kommer hålla utkik efter framöver och läsa allt hon skriver. Jag hoppas att en ny bok av henne kommer snart, men hennes senaste gavs ju ut i höstas så det kanske dröjer ett tag men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge. 

En av mina favoritförfattare är Ann-Helén Laestadius. Jag älskade verkligen både hennes böcker om Maja och Agnes. Såklart kommer jag att läsa det hon skriver framöver och jag hoppas verkligen att hon skriver fler ungdomsböcker, för det gör hon riktigt bra. 

Jag och Ann-Helén Laestadius på Augustgalan 2016.
Den sista författaren jag tänkte ta upp i det här inlägget är Flora Wiström. Hon debuterade med boken Stanna för några år sedan. En fin bok om kärlek. Jag borde verkligen läsa om den snart. Flora Wiström kommer ut med sin andra bok i maj. Den heter Hålla andan och jag ser jättemycket fram emot att få läsa den! 

Flora Wiström signerar sin bok till mig på Bokmässan 2016.
Vilka författare gillar du allra bäst och ser fram emot att läsa böcker av i framtiden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar