tisdag 26 februari 2019

Bokrelaterad pest eller kolera

För en tid sedan såg jag en video på booktubekanalen Böcker och bärs där Rasmus gjorde en bokrelaterad pest eller kolera. Quizet är från början från Buzzfeed och idag tänkte jag låna det och köra samma sak fast i bloggformat. Det är riktigt kluriga men också roliga frågor som ställs. 

Skulle du helst ha en vän som tappar bort dina böcker eller viker hundöron i dina böcker?
Då skulle jag välja att ha en vän som viker hundöron i mina böcker för att tappa bort dem är ju mycket värre. Jag vill inte att alla böcker jag lånar ut ska försvinna. Dock skulle jag aldrig vika hundöron i mina böcker själv. 

Skulle du helst älska en bok som alla andra hatar eller hata en bok som alla andra älskar?
Det här är en svår fråga. Om jag älskar en bok som alla andra hatar så förstår ingen varför jag älskar den, och om jag hatar en bok som alla andra älskar så kommer det kännas som att jag inte riktigt förstått grejen. Eftersom att jag måste välja skulle jag nog välja att hata en bok som alla andra älskar. Ibland kan det vara lite befriande att inte tycka som alla andra. När jag älskar en bok vill jag också ha någon att dela det med och det kan jag inte om alla andra hatar den boken.


Skulle du helst vara fast utan en bok på ett tåg eller ett flyg?
Helt klart på ett tåg. Jag blir lätt åksjuk på tåg och kan ändå inte läsa när jag åker tåg. Dessutom åker jag ofta länge tid på flygplan och då vill jag inte vara utan en bok.

Skulle du helst äta middag med din favoritkaraktär eller med din favoritförfattare?
Svår fråga, men jag väljer att äta middag med min favoritförfattare eftersom att det skulle vara spännande att prata om hur författaren tänker när den skriver sina böcker. 

Skulle du helst vilja dejta en karaktär som du har en cruch på eller någon av dina tidigare riktiga cruchar?
Jag skulle inte vilja dejta någon som jag inte har en cruch på längre men jag har inte heller någon litterär cruch. Om jag skulle ha en cruch på en karaktär just nu skulle jag hellre dejta den personen än någon som jag har haft en cruch på tidigare. 

Vill du helst att din favoritbok blir till en film eller om din favoritfilm blir till en bok?
De flesta av mina favoritfilmer är redan baserade på böcker så jag väljer att min favoritbok ska bli till film. Tänk att se PAX som film, tv-serie eller julkalender! Det hade ju varit fantastiskt! Eller någon av Anna Ahlunds böcker, Du, bara ska faktiskt bli film snart och det ser jag verkligen fram emot!

Skulle du helst läsa en bok med en irriterande cliffhanger eller en bok där din favoritkaraktär dör?
Cliffhangers kan vara riktig bra men om de är irriterande skulle jag hellre läsa en bok där min favoritkaraktär dör. Då kommer det att vara en väldigt känslomässig läsupplevelse och det är alltid något jag hoppas på när jag läser. Alltså inte att min favoritkaraktär ska dö, utan att läsupplevelsen är känslomässig, haha!

Skulle du helst förlora möjligheten att läsa nya böcker eller att läsa om gamla böcker?
Oj vad svårt! Jag läser sällan om böcker men att veta att jag aldrig mer kommer att få läsa PAX-böckerna, Astrid Lindgrens böcker eller Anna Ahlunds böcker är sorgligt. Dock tror jag nog att jag skulle välja att aldrig få läsa om gamla böcker eftersom att det kanske blir tråkigt i längden att läsa samma böcker hela tiden och jag hela tiden vill läsa nya böcker.

Skulle du helst bo i en bokhandel eller ett bibliotek?
Jag skulle helst bo i ett bibliotek, det känns mycket mysigare och mer hemtrevligt!

Skulle du helst tappa bort vart du är i en bok eller skära dig på bokens papper varje gång du läser en bok?
Att skära sig på bokens papper varje gång jag läser skulle inte vara hållbart i längden eftersom att jag läser hela tiden. Därför skulle jag välja att tappa bort mig i boken istället. Ganska jobbigt, men det går ändå att leva med!

Skulle du helst läsa böcker med jätteliten text eller att alltid behöva läsa i mörker?
Att läsa i mörker är jättesvårt och jobbigt för ögonen så jag skulle välja att alltid behöva läsa böcker med liten text.

Läser du helst framför en brasa eller på stranden?
Båda är mysiga men jag föredrar att läsa framför en brasa under en filt med en kopp te.

Svåra frågor, men riktigt roliga att svara på! Vad skulle du valt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar