tisdag 5 februari 2019

På min läslista

Så fort jag hittar en bok som verkar intressant och som jag vill läsa skriver jag upp den på min läslista så att jag ska kunna gå tillbaka till listan när jag ska välja vilken bok jag ska läsa. Jag tänkte att vi idag skulle kunna dyka ner i min läslista och att jag ska berätta om några av de böckerna jag ser fram emot att läsa just nu. 

Grejen med verb av Sara Lövestam: 
Efter att i maj varit på Sigtuna litteraturfestival och hört Sara Lövestam prata om sina böcker om grammatik har jag varit sugen på att läsa dem. Hon har skrivit en bok om verb, en om substantiv och en om ordföljd. Att höra henne prata om de här böckerna var både underhållande och lärorikt och jag tror verkligen att hennes böcker också är skrivna på det sättet. Jag måste verkligen läsa de här böckerna snart!

Det fina med Kerstin av Helena Hedlund: 
Det här är en bok för 6-9 år som handlar om Kerstin som är lite blyg och tillbakadragen. Jag tycker att den verkar väldigt fin och den har också fantastiska illustrationer av Katarina Strömgård. Det har bara inte blivit av att jag läst den ännu. Snart kommer det en uppföljare också vet jag!

Skrivliv av Gun-Britt Sundström: 
I den här boken har Gun-Britt Sundström samlat sina anteckningar från när hon skrev Maken. Jag tycker att den verkar så spännande att läsa och blev ännu mer sugen på att läsa den efter att Pernilla tipsat om den i senaste Vad vi pratar om när vi pratar om böcker.

Girls just wanna have fundamental human rights av Jessika Hallbäck: 
Jessika Hallbäck är konstnär och gör feministiska citat på coola planscher som hon sätter upp på tunnelbanor i Stockholm. Jag gillar verkligen hennes bilder på instagram. Nu har hon skrivit en bok också! Jag bläddrade lite i den på bokmässan men köpte den aldrig, vilket jag kanske borde ha gjort. 

En allvarsam lek av Sally Thorne: 
Den här boken fick jag tips om i Johannas video om sin favoritböcker från förra året. Det verkar vara en bok som utspelar sig i förlagsmiljö och den beskrivningen fick mig att skriva upp boken på min läslista direkt. Jag hoppas verkligen på att få läsa den snart!

Har du ingen humor? av Katarina Wennstam:
Jag har tyckt att både Katarina Wennstams sommarprat och vinterprat varit superintressanta. Den här boken är en bok om jämställdhet och verkar även den väldigt intressant. 

Bränn alla broar av Siri Helle: 
I mitt inlägg om Jenny Fagerlunds böcker frågade jag om någon hade tips på liknande böcker. Det hade Sofie, hon tipsade om Bränn alla broar. Jag läste lite om den ock tycker den verkar vara en bok helt i min smak. Så den måste jag verkligen läsa snart!

Historien om Bodri av Hédi Fried och Stina Wirsén: 
Hédi Fried är en av överlevarna från förintelsen och nu har hon skrivit en barnbok på temat som Stina Wirsén har illustrerat. Den verkar så fin!

Jag och alla av Ylva Karlsson och Sara Lundberg: 
För några somrar sedan var jag på ett skrivarläger med Ylva Karlsson och jag gillar både hennes och Sara Lundbergs böcker väldigt mycket. Nu har de kommit ut med en bok tillsammans som jag är så sugen på att läsa. Den har väldigt fina illustrationer och verkar ha en intressant handling!

Så jävla kallt av Lova Lakso: 
Det här är en ungdomsbok som precis kommit ut. Lova Lakso är debutant och jag tycker att Så jävla kallt verkar bra. Dessutom passar den nog att läsa på vintern om man ska döma boken efter sin titel.

Det här är alltså några av alla de böcker som jag är sugen på att läsa just nu! Vilka böcker finns på din läslista?

1 kommentar:

  1. "Har du ingen humor?" är läsvärd, kort och enkel men fylld av ett innehåll som berör, frustrerar och peppar. Jag ser också fram emot att läsa "Jag och alla".

    SvaraRadera