lördag 7 augusti 2021

Sommarens bästa feelgoodböcker

Som ni vet läser jag ju främst barn- och ungdomsböcker men de vuxenböcker jag läser är oftast feelgood-böcker. Jag älskar mysiga romaner som gärna får innehålla lite svärta men som slutar lyckligt och får en att må bra. Feelgood gör ju sig extra bra på sommaren och nu tänkte jag berätta om några av de bästa feelgood-böckerna jag läst under sommaren. 

Den första boken jag vill tipsa om är Ann Edlidens debutroman Någon annans tidsfördriv. Hon är en av årets debutantbloggare och jag fick upp ögonen för hennes bok i ett av hennes blogginlägg där hon berättade om boken. Någon annans tidsfördriv handlar om Doris som träffat Petter via en dejtingapp. De har länge skrivit med varandra och Doris börjar tycka om honom mer och mer. De stämmer träff men han dyker inte upp och det visar sig att Petter inte finns på riktigt. Doris får reda på att han haft kontakt med flera andra tjejer och tillsammans går tjejerna ihop för att sätta dit honom. Samtidigt händer mycket med dokusåpan Doris jobbar med och dessutom måste hon hantera sin jobbiga familj i Värmland. Det här är en riktigt underhållande bok. Den är händelserik och spännande vilket gör den svår att lägga ifrån sig. Jag lyssnade på den som ljudbok och lyssnade nästan på halva boken på en dag för jag kunde verkligen inte sluta. Berättelsen är nutida och innehåller många intressanta inslag som dokusåpan Doris jobbar med och den härliga gemenskapen mellan tjejerna som går ihop för att sätta dit Petter.

För den som vill ha en mysig och romantisk berättelse vill jag tipsa om Maja Willanders nya bok Tur och retur i kärlek. Vi får läsa ur både Livia och Jens perspektiv. De möts när de båda är på semester ensamma på Gran Canaria. Livia vill bevisa för sig själv och sin dotter att hon klarar av att ta hand om sig själv efter det där som hände för flera år sedan och för Jens är resan starten på en jorden runt-resa han länge drömt om. De båda dras till varandra och de trivs bra tillsammans. Men ändå tvekar Livia. Jens verkar så äventyrlig och ska nu ut på sin livs resa medan Livia inte vet om hon skulle klara av ett nytt förhållande. Tur och retur i kärlek är den första delen i en ny romanceserie och jag ser verkligen fram emot de kommande delarna. Maja Willander är verkligen en mästare på att skapa intressanta karaktärer som det finns ett djup i. Berättelsen är otroligt mysig och romantisk.

Just nu läser jag feelgood-boken Den lilla blomsterhandeln vid havet av Ali McNamara. Den handlar om Poppy som har fått ärva sin mormors blomsterhandel i St Felix i Cornwall. Poppy åker till St Felix och vet inte riktigt vad hon ska göra med blomsterhandeln. Hon och blommor har aldrig riktigt gått bra ihop. Men vartefter hon lär känna invånarna i den lilla staden bestämmer hon sig för att försöka driva blomsterhandeln. Men hon ska göra det på sitt sätt. Jag har inte läst hela boken än men hittills är det en fin feelgoodberättelse. Jag gillar verkligen hur alla hjälps åt i den lilla staden och gemenskapen de har. Det är fint att läsa om. Berättelsen känns väldigt typiskt feelgood och jag uppskattar att Poppy har något mörkt över sig. Hon är en intressant karaktär som jag ser fram emot att lära känna ytterligare!

Har du läst någon bra feelgoodbok i sommar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar