onsdag 27 oktober 2021

Två nya lättlästa böcker

Ingrid Jönsson är en mästare på att skriva spännande lättlästa böcker för barn 6-9 år. Nu har hon släppt två nya böcker i sina serier om Bokhunden Edgar och Sonjas verkstad och de tänkte jag tipsa om idag. 

Bokhunden Edgar jagar en tjuv heter den nya boken om Bokhunden Edgar. I den här boken är Edgar med sin matte Karin på skolan för att läsa med barnen. Men så får de reda på att det varit inbrott på skolan. Kanske kan Edgar hjälpta till att leta efter tjuven. 

Den nya boken om Sonjas verkstad heter Sivs epa och handlar om en epa-utställning där Siv ska ställa ut sin epa-traktor. Jon, Eddie och Sonja följer med men när de ska åka är Eddies lillasyster My är försvunnen. 


Båda böckerna är spännande och händelserika. Perfekt läsning för barn som precis lärt sig läsa och vill ha lättlästa böcker att läsa. Böckerna om Bokhunden Edgar passar både de som gillar spänning och hundar och böckerna om Sonjas verkstad passar de som är intresserade av fordon. Ingrid Jönssons böcker sticker verkligen ut i mängden. Det är spännande att läsa ur en hunds perspektiv och roligt med böcker som handlar om fordon. 

Böckerna är också väldigt pedagogiskt upplagda med frågor att arbeta med i slutet av böckerna. Det gör de perfekta att läsa i skolan eller om man vill träna lite extra på sin läsförståelse hemma. 

Författare: Ingrid Jönsson
Illustratör: Anna Westin
Åldersgrupp: 6-9 år
Förlag: Beta pedagog
Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Författare: Ingrid Jönsson
Illustratör: Mattias Andersson
Åldersgrupp: 6-9 år
Förlag: Beta pedagog
Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar