onsdag 26 januari 2022

Min Reading journal 2021 och uppstarten för 2022

Jag har tidigare visat min bullet journal som jag har som en läsdagbok. En bullet journal, är för sig som inte vet en anteckningsbok med prickade sidor istället för t.ex linjerade och en sådan använder många till att rita upp som sin egen kalender och tracka olika saker. Jag använder min bullet journal som en reading journal eller läsdagbok där jag varje månad gör en framsida och sedan skriver upp alla böcker jag läst under månaden. Jag gör också olika trackers för min läsning och skriver upp kommande böcker som jag vill läsa. Jag tycker det är roligt att rita upp uppslagen varje månad och sedan också kunna gå tillbaka och se vad jag läst under året. I det här inlägget tänkte jag visa alla teman jag haft under 2021 och också de första uppslagen jag har gjort för 2022. 

Jag har haft en reading journal tidigare. Det var en marinblå Leuchterm där jag skrev upp min läsning under 2019 och 2020. 2021 började jag en ny reading journal, en vinröd Leuchterm som jag även kommer att fortsätta använda under 2022. Min första sida i boken är en sida där det står "Agnes läsdagbok". Sedan har jag ett uppslag med mitt Goodreads reading goal för 2021 där jag har fyllt i en bok för var femte bok jag läste ut. Bredvid har jag ett citat där det står "Read more of what makes you happy". I januari 2021 inspirerades jag av Amanda Rach Lee som är en bullet journal-youtuber. Om man tycker det verkar roligt med bullet journaling skulle jag tipsa om att söka på det på youtube. Det finns massor av videos på hur man kan använda sin bullet journal och där kan man få mycket inspiration. Jag gjorde ett tema med papperstranor precis som Amanda Rach Lee gjorde i januari. Jag skrev också ett citat från Anna James böcker om Tilly: "A book will weolcome any reader: any age, any backroud, any point of view". Efter varje framsida följer sidor där jag skriver upp böckerna jag läser. Jag försöker göra dem på lite olika sätt varje gång och matcha till månadens tema. Jag visar här ett exempel från januari.I februari blev det ett färgglatt blommigt tema med citatet: "That's the best thing about books. They let you travel without moving your feet". 


I mars blev det ett stjärntema med citatet: "Just do your best".


I april ritade jag olika lila blommor och skrev citatet: "May the flowers remind us why the rain was necessary". 

I maj blev det rosaröda blommor. 


I juni ritade jag en fyr och skrev citatet: "Man ångrar aldrig ett bad". 


I juli ritade jag blåbär och blad som en krans och skrev: "Sol, vind och vatten".


Något som är bra med bullet journaling är att man kan göra det hur enkelt eller avancerat man vill. I augusti kände jag inte för något avancerat så då använde jag bara mina stämplar och skrev "augusti" och "Lev nu, dö sen". och ritade några enkla blad runt omkring. 


För både våren, sommaren och höstens utgivning har jag också skrivit upp de böcker jag ser fram emot att läsa som kommer ut varje säsong. När jag har läst boken gör jag ett kryss bredvid. 


I september blev det ett svamp-tema.


I oktober blev det ett höstigt tema med höstlöv och ett paraply. Jag skrev ett citat från boken De bortglömda namnens bok: "De som inser att böcker är magiska kommer att ha de ljusaste liven."


I november ritade jag hus och en lykta. 


I december ritade jag pepparkaksdeg och skrev: "Julen är ingen högtid, det är en känsla". 


Jag avslutade 2021 med en summering av årets läsning. 


För att starta 2022 gjorde jag en framsida för året. 


Sedan gjorde jag ett uppslag där jag ska skriva upp min favoritbok varje månad och ett uppslag där jag ska utse årets bästa bok.Hoppas ni tyckte det var roligt att kika in i min reading journal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar