tisdag 23 september 2014

Intervju med Ingelin Angerborn

Ingelin Angerborn är en barnboksförfattare som har skrivit många olika böcker. Roliga böcker om Tilda och mysrysare är bara några exempel. Här få ni läsa en intervju med henne.

Vad läser du just nu?
Just nu läser jag en bok som heter "Jag heter inte Mirjam" av Majgull Axelsson, som verkar väldigt bra. Men den passar bäst för vuxna, tror jag.

Vilken är din favoritbok?
Jag tycker att det är väldigt svårt att välja en favorit när det finn så otroligt många böcker som är bra. Men när jag var sådär i tolvårsåldern var Maria Gripe min absoluta favoritförfattare. Jag älskade hennes böcker "Tordyveln flyger i skymningen" och "Agnes Cecilia - en sällsam historia.

Du har skrivit många olika slags böcker, vad är roligast att skriva?
Jag tror faktiskt att det är roligaste är att variera sig. Att ibland skriva en rolig bok, ibland en mystisk och spännande, ibland och en lång. Skriver man för många likadana efter varandra är det nog lätt att det känns lite tjatig.

Vad är ditt bästa tips om man vill skriva en lika spännande bok som någon av dina?
Haha, jag vet faktiskt inte. Jag är urdålig på att komma med skrivtips. Jag vet nämligen inte ens riktigt själv hur jag gör. Men jag tror att det handlar lite grann om att inte avslöja för mycket för snabbt, utan kanske bara antyda saker och sedan låta det växa. Jag tror också att det kan vara bra, när man ska berätta något spännande, att försöka sätta sig in i hur det skulle ha känts om det som händer i boken hända en själv.

Har du någon ny bok på gång? När kommer den och vad kommer den att handla om?
Ja, det kommer en sådan här lite mystisk bok nästa sommar, men jag vet inte riktigt vad den ska heta ännu. Och vad den handlar om är superhemligt!


Hoppas att det var kul att läsa och tack Ingerlin, för att du ville vara med på min lilla intervju.

2 kommentarer: