fredag 26 september 2014

Vero hit och dit - Recension

"Vero hit och dit" är en bok skriven av Katarian Kieri, bilderna är gjorda av Helena Lunding Hultquist och bokförlaget är Lilla Piratförlaget.

Ända sedan i vintras när Vero började i Markus klass har han tyckt att hon varit cool och velat vara kompis med henne. Nu är han på väg hem från skolan och Vero går framför honom, ska han ropa på henne? När han tillslut vågar det får han följa med henne till affären där hon ska handla mjölk. Hon är så cool och kan så många saker som bara vuxna kan. Nästa dag efter skolan är de hemma hos Markus och då träffar de en jättesnäll tant som har flyttat in i huset. Anja bjuder dem på världens godaste bullar, lika goda som Markus mammas när hon var glad och inte låg i sängen hela tiden. En dag är inte Vero i skolan, då vill Abbe, den jobbiga killen vara med Markus. Kanske är han inte så dum egentligen. När Markus får veta att Vero ska flytta blir han arg och ledsen, de bestämmer sig för att komma på ett sätt att göra så att Vero får stanna kvar.

Jag tycker att boken passar bäst för de som är 8-10 år men man kan läsa den även om man är äldre. Boken var rolig att läsa för man kände igen sig i vardagen men det bästa med boken var bilderna. De är färgglada och välgjorda. Jag gillar att personerna har coola kläder och annorlunda hår. Omslaget är lika fint, man blir glad av att titta på den och jag blir sugen att läsa boken. "Vero hit och dit", av Katarina Kieri är jättebra och därför får den 7 av 10 ugglor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar