torsdag 19 februari 2015

Det övergivna huset - Recension

Det övergivna huset, av Emma Askling från Iduns förlag är en bok för barn 9- 12 år. Den är både övernaturlig, spännande, mystisk och vardaglig. 

Los mamma har blivit av med sitt jobb och nu har de inte råd att bo kvar i sin lägenhet. De vet inte vart de ska ta vägen men i sista stund får de ett mystiskt brev med en nyckel till en lägenhet i Åtvidaberg. De bestämmer sig att flytta dit och när Lo börjar i skolan bli hon kompis med en tjej som heter Ida. En dag får de syn på en mystisk gubbe som kammar sig med en röd kam hela tiden. De följer efter honom och kommer till ett hus som sägs vara övergivet. Vad gör han där? Samtidigt har Amir, en pojke i klassen försvunnit spårlöst...

Boken var verkligen jättespännande, det hände saker hela tiden som gjorde att man ville fortsätta läsa. Jag gillar den röda tråden med hur allt hänger ihop och det är spännande att lägga ihop pusslet med alla olika delar. Jag rekommenderar verkligen boken till alla, den var väldigt bra! Det övergivna huset, av Emma Askling får av mig 5 av 5 ugglor!


 

1 kommentar:

  1. fint omslag på boken! den låter spännande. fem fina ugglor får den också!

    SvaraRadera