tisdag 3 februari 2015

Läst i januari

Januari är månaden när året börjar. Andra saker börjar också som skolan och dansen och det gör att man inte hinner läsa lika mycket som på julen. Men jag har ändå hunnit läsa fyra stycken böcker.

Jag läste först och främst "Vad Milo såg", av Virginia Macgregor, det var egentligen en vuxenbok men passar ändå för ungdomar. Jag tyckte den var bra.

"Lina + rymden = Tobbe", av Gustaf Lingmark blev nästa bok jag läste. Det är en ungdomsbok som handlar om en kille som heter Tobbe och blir retad i skolan, fast han har en kompis. Lina stadens coolaste 14:åring. Jag har även intervjuat författaren Gustaf Lingmark och den finns att läsa här på bloggen.

"Sms från graven", av Annika W. Mattson handlar om några barn som går i femman och plötsligt försvinner deras lärare. Den enda ledtråden de har är ett mystiskt sms. Klicka på titeln för att läsa min intervju.

Sista boken jag läste var "Konsten att ha sjukt låga förväntningar", av Åsa Asptjärn. Den läste jag för att den ska vi prata om på ett bokcafé på Eskilstuna stadsbibliotek på torsdag. Det var en rolig ungdomsbok och det kommer komma en recension på boken.

Jag är nöjd med böckerna jag läst hittills i år! I februari kommer jag att läsa en hel del böcker också. Just nu håller jag på att läsa "Prismagalaxen 3 - Den spruckna planeten", av Ingrid Remwall men jag ska även läsa; "Det övergivna huset", av Emma Askling och "Stenänglar", av Kristina Ohlsson. Jag kanske också kommer läsa "Eunomia", av Erika Vallin och "Dogboy är död", av Monica Zak. En annan bokrelaterad sak jag ser fram emot i februari är att gå på bokcafé på Eskilstuna stadsbibliotek. Det är på torsdag (5/2) kl. 16-17.30 för ungdomar 12-15 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar