lördag 31 januari 2015

Prismagalaxen 3 - Den spruckna planeten - Recension

"Prismagalaxen 3 - Den spruckna planeten", av Ingrid Remwall är en fantasybok som utspelar sig i rymden i framtiden. Den passar för barn 9-12 år och det speciella med boken är att om man laddar ner den som e-bok är bilderna illustrerade av läsarna. Här kan du läsa om hur du laddar ner boken.

Nova, en tjej från jorden får följa med på en expedition till en outforskade planeten Isukaan. Då får hon också träffa sin pappa igen efter att ha varit borta länge från honom. Tim, Novas kompis, har också sin pappa där, Översten, men han är inte

 är också där men han är inte lika efterlängtad. De möter på många farliga och otäcka monster och då är det tur att Nova har sin pappa med som skyddar henne. Men det finns vissa tillfällen då hon inte vill ha sin pappa med, som när hon ska vara med sin Elder som hon är kär i. De möter en annan utforskargrupp som också är på Isukaan, däribland finns DeAnna, en universumskänd skådespelare. Vad gör hon på en outforskad planet?

Jag är inte en så van läsare av fantasy och så hade jag inte läst de två första boken så då var det lite svårt att förstå handlingen. Men jag tycker verkligen att de som gillar fantasy ska läsa boken och jag rekommenderar att läsa den första boken först för de hänger ihop väldigt mycket. Det var coolt och spännande att läsa om rymden och framtiden och det var häftiga monster de stötte på. Jag ger "Prismagalaxen 3 - Den spruckna planeten", av Ingrid Remwall 3 av 5 ugglor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar