tisdag 20 januari 2015

Äldre böcker

Många bokbloggare, jag också, skriver mest om nyutkomna böcker. Så därför tänkte jag skriva om några äldre böcker som faktiskt är bra. Jag har läst en del böcker som min mamma läste när hon var i min ålder.

Fem-böckerna, är skrivna av Enid Blyton, de handlar om de fyra kusinerna George, Anne, Dick och Julian och självklart hunden Tim. De löser olika spännande mysterier och det finns många böcker om femgänget.

Kitty löser hon också mysterier och böckerna är skrivna av Carolyn Keene. Kitty är lite äldre än femgänget men det passar ändå att läsa dem vid 12-årsåldern ungefär.

Vill du lära dig om hur det var förr, typ på 1800-talet, ska du läsa böckerna om Kulla-Gulla, av Martha Sandwall-Bergström. De handlar om ett föräldralöst barn, Gulla får komma och hjälpa till på det fattiga Kulla-torpet. Det finns många böcker och man följer med i hennes liv från att hon är liten tills hon en dag gifter sig. Det är en spännande historia som är gammaldags skriven.

Annika Thor har skrivit fyra böcker om systrarna Steffi och Nellie som är judar under andra världskriget. De får utan sina föräldrar åka till Sverige och bo hos en familj. Det är en lärorik berättelse som dessutom är spännande.

Alla känner säkert till Astrid Lindgren, men har ni läst hennes böcker? De har många roliga karaktärer som Pippi Långstrump, Lotta, Ronja Rövardotter och Madicken exempelvis. Böckerna passar även för äldre barn och de är mysiga att läsa.

Hoppas ni blev sugna på att läsa lite äldre böcker, vi ses här på bloggen igen på torsdag!

                                    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar