tisdag 17 februari 2015

Intervju med Annika W. Mattson

Annika W. Mattson är en författare som har skrivit boken "Sms från graven". Snart kommer hennes nästa bok, som också handlar om Lusia och hennes kompisar. Här får du läsa en intervju med Annika.
Hur fick du idéen till boken Sms från graven?
Jag bara utgick ifrån vad jag själv vill läsa. Och jag älskar det lite övernaturliga, en spännande historia och att det gärna får vara lite sorgligt. 

Läser du mycket själv? Vilken är din favoritbok?
Jag läser mycket. Och kommer ofta tillbaka och läser om favoritböcker. En bok jag läste för väldigt många år sedan och som fortfarande är min favorit, är "Röde Orm" av Frans G Bengtsson. Jag skrattar högt varje gång jag läser den. Men den är skriven för väldigt länge sedan och har ett lite svårt språk. Den är skriven på en svenska som vi inte längre pratar. Men efter några sidor kommer man in det. 

Vad läser du just nu?
Jag har precis läst färdigt John Greens "Förr eller senare exploderar jag". Läste den för något år sedan också, och gråter varje gång.
Nu ska jag försöka välja ut ytterligare någon av John Greens böcker och läsa, från min 17-åriga sons välsorterade hembibiliotek.

Vilket är ditt bästa skrivtips?
Låta fantasin få vandra fritt och inte tänka så mycket på vad andra ska tycka eller om det är helt rätt grammatik. Det är en historia man vill berätta. Och jag vill gärna beröra med mitt skrivande. Det är inte nödvändigtvis en uppvisning i det svenska språket. Det överlåter jag till andra. 

Vart får du din inspiration ifrån?
Allt jag hör och ser omkring mig. Någon kan säga något som jag kopplar ihop med en kommande historia. Allt som berör mig, inspirerar mig. 
En av mina favoritförfattare, Stephen King, är också en stor inspiration. Boken "Det" läste jag som tonåring och jag var så rädd när jag läste den att jag alltid satt bredvid vår katt för jag vågade inte läsa den ensam. 

Har du någon ny bok på gång? i så fall, vad kommer den att handla om?
Lusia och gänget kommer tillbaka väldigt snart i en bok som heter "Skuggan i fönstret". Den ligger på tryckeriet nu så den kommer ut om bara några veckor. Och denna gång möter vi gänget när det precis blivit sommarlov och Melker hamnar i en väldigt läskig situation i hans jakt efter zombies. 
 
Annika W. Mattson
 
 
Tack så jättemycket Annika för att du ville vara med i intervjun!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar