söndag 20 december 2015

Julkalenderbloggstafett - Lucka 20

Nu är det dags att öppna lucka 20 i Sofie på Sofies bokbloggs julkalender och idag är det min tur att ta över stafettpinnen i bloggstafetten från Mrs E, What are you readin. En riktigt bra bok jag har läst 2015 är Släppa taget av Katarina von Bredow. Jag skulle säga att det är en kärleksbok som passar bäst för 12-15 år.

 
Boken handlar om Stella och Elsa som är tvillingar och lika på utsidan men inte alls på insidan. Elsa älskar tester och är hur social som helst, men för Stella känns livet svårare, hon är mer försiktig och det känns ofta som att hon knappt märks. Som att hon bara är en sämre kopia av sin syster. Nu är det sista terminen i nian och sista chansen att ta tag i saken. Stella har länge varit hemligt förälskad i Elliot och när de får en ny dramalärare till skolan börjar det hända saker. Dramaläraren vill få alla att öppna sig för varann men för Stella känns det svårt och konstigt, speciellt när Elliot är med. Allt förändras på ett kick och systerskapet, kärleken och vänskapen sätts på prov.

Jag tyckte om den här boken väldigt mycket eftersom att den var så välskriven. Den framförde en härlig känsla och det bästa med boken är vändningen den fick. Då blev det verkligen drama som var spännande att läsa om. Allt var på rätt väg men så händer det som inte får hända och spänningen sätts
igång. Jag gillar också författarens sätt att knyta ihop de olika sakerna med en röd tråd. Boken hade en hög igenkänningsfaktor och jag tror att många i min ålder skulle gilla den. Jag rekommenderar verkligen den här boken för den är såååå bra! Det ända dåliga är att den tog slut lite för fort...

Nästa inlägg hittar du hos Lyrans noblesser klockan 17.

3 kommentarer:

  1. Jag tycker det är spännande att läsa om tvillingar. Det verkar vara lite på modet nu (Jag ger dig solen och Skuggsommar är de jag tänker på nu). Jag lägger till denna bok på tbr-listan.
    Tack för ditt inlägg!

    SvaraRadera
  2. har många gånger tänkt att jag skulle läsa något av Katarina von Bredow. kanske blir det denna? tack för tipset!

    SvaraRadera