torsdag 21 januari 2016

Lex bok - Recension

Lex bok är skriven av Sara Kadefors och utgiven på Lilla piratförlaget. Det är en ungdomsbok som du kan hitta hos Bokus eller Adlibris.

Lex är en vanlig gymnasietjej. Hon tycker att alla är idioter utom Jonatan. Istället för att plugga ligger hon hellre på sängen och fantiserar ihop actionscener. När Lex mamma plötsligt blir tillsammans med författaren Bruno som vill skriva en bok om Lex liv bestämmer hon sig att starta en blogg. Både för att konkurrera ut Brunos bok, göra så att hennes mamma inte vill vara tillsammans med henne och för att tillfredsställa sin pappa i fängelset. Tillsammans med den kreativa kompisen Jonatan skapar hon sexiga Maya och bloggen "Själens sår" där hon skriver om sin tragiska uppväxt. 

Jag tyckte att den här boken hade en bra och rolig handling, den tog upp saker som en vanlig ungdom tänker på på ett bra sätt. Boken fick mig att fundera över många saker. Varför måste studenten vara så dyr? Varför är det en så stor betygshets i skolan? Många kan nog känna igen sig i den här boken och börja tänka lite samtidigt som boken är väldigt underhållande. Karaktärerna var väldigt speciella och roliga vilket gjorde att det blev ännu roligare att läsa. Boken var verkligen händelserik och det var aldrig tråkigt att läsa. Aktuella ämnän som sociala medier och bloggar fanns med i boken, det tror jag gör att många ungdomar skulle gilla den. Jag tror att det är kul att läsa när man känner igen sig och kan relatera till karaktärerna och det tycker jag verkligen att man kan i den här boken. Jag rekommenderar verkligen de här boken till alla från 13 år.

Jag ger Lex bok av Sara Kadefors 4 av 5 ugglor eftersom att jag gillade handlingen och sättet den var skriven på väldigt mycket.

 

1 kommentar: