söndag 21 augusti 2016

Vinnare i Crimtime Specsavers Award 2016 - Årets barndeckare

Under helgen utspelade sig deckarfestivalen Crimetime Gotland. Det är en deckarfestival där många av de främsta deckarförfattarna samlas en gång om året. Även ett pris delas ut, Crimetime specsavers Awards i fyra olika kategorier: Årets deckardebut, Årets barndeckare, Årets deckarförfattare - läsarnas pris samt Hederspriset. Man kunde rösta fram sina favoritförfattare och en jury var
 med och utsåg vinnarna.

Kategorin Årets barndeckare var ny för i år och ska delas ut till en författare som skriver spänning för barn 6-12 år och bidragit till läslust hos barn. Bland annat var Marin Widmark och Helena Willys, Kristina Ohlsson och Dan Höjer nominerade. Vann gjorde Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson för PAX-serien!

Juryns motivering: Ambitionen att öka läslusten hos unga märks tydligt, inte minst på den snabba utgivningstakten: Smartphone-generationen låter sig inte vänta. Läsaren kastas mellan verkligheten och den övernaturliga världen med magiska och skrämmande väsen. Med lysande pennor har denna trio skapat en gastkramande äventyrsserie med fantasieggande serieillustrationer, som gett de lite större barnen hittills sju anledningar att förlora sig totalt i böckernas värld. Senast i den makalöst spännande Näcken, där vi får veta vad som döljer sig under ytan.

Jag är sååå glad att PAX-serien vann! Det är Åsa, Ingela och Henrik verkligen värda! Allting är så fantastiskt bra och uttänkt. De har ökat läslusten hos MÅNGA barn! Jag är så glad och tacksam över att fått läsa dessa underbara böcker! Åsa, Ingela och Henrik är de snällaste, coolaste, duktigaste, gladaste, bästa människorna jag någonsin träffat! STORT GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS BÄSTA ÅSA, INGELA OCH HENRIK! Otroligt roligt! Jag blir så imponerad och inspirerad av er!

I våras släpptes sjätte delen Näcken.
Nu väntar vi med spänning på Pestan som kommer i höst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar