söndag 28 augusti 2016

Böcker inför hösten - Bokhaul #9

Bara från en dag till en annan blev det höst och nu har skolan och allting satt sin början. Inför hösten har jag fått och köpt lite böcker som jag ska sitta inne och mysa med.

Först och främst, när jag gjorde Sommarboken (läste sex böcker under sommaren och skrev om dem i ett häfte) på biblioteket fick man en bok. Jag fick Elin Nilsons Flyt som en fjäril stick som ett bi. Den har jag börjat läsa lite grann i för ett tag sedan, men jag tyckte den verkade sådär. Boken handlar mycket om simning så jag tror att de som är intresserade av det skulle gilla den.

Innan vi åkte på semester var vi på ReTuna som är en återbruksgalleria i Eskilstuna, där finns det som affärer med second hand saker. Bland böckerna hittade jag Solstorm av Åsa Larsson för 10 kr. Jag tror att det är första delen i hennes serie om Rebecka Martinsson. Ett riktigt kap!

Jag läste Zoe Suggs debutroman Girl online och tyckte mycket om den. Så under sommaren läste jag den på originalspråket engelska. Jag har länge väntat på att del två, Girl online on tour, ska översättas till svenska men nu köpte jag den på engelska i stället. Drygt halva boken har jag läst och den är superbra även den. Dock tar det lite längre tid för mig att läsa på engelska, men det är kul! Jag har även sett att det ska komma en tredje del, så roligt!

skrivarlägret jag var på sista veckan på sommarlovet fick vi på slutet en goodiebag med två böcker och lite annat smått och gott. Ylva Karlsson höll i lägret så därför fick vi alla varsin bok hon skrivit, Skriv om och om igen. Det är en bok fylld med skrivarövningar och skrivtips som hon skrivit tillsammans med Katarina Kuick. Superbra bok som jag nu har dubbletter av! Sedan fick vi en bok till, men alla fick olika. jag blev väldigt glad över min bok eftersom att det var Johanna Thydells Det fattas en tärning. Jag har hört mycket bra om henne och länge velat läsa någon av Johanna Thydells böcker. Så det var perfekt!

Jag såg ett inlägg på instagram om Viveca och Camilla Stens nya bok Djupgraven och var bara tvungen att läsa den. Så när den landade i brevlådan blev jag väldigt glad. Det är en spännande skräck-deckar-bok för mellanåldern! Snart kommer en recension.

Sedan är jag såklart väldigt taggad på alla nya böcker som kommer i höst! Det kommer bli en fantastisk bokhöst! Jag längtar efter att få krypa ner i sängen med en massa bra böcker medan regnet öser ner utanför! Hoppas du också gör det! Jag kände att det här blev ett lite flummigt inlägg men jag hoppas att du gillade det. Du får ha det så bra så hörs vi snart igen!

4 kommentarer:

 1. Jag älskade verkligen Flyt som en fjäril stick som ett bi, trots att jag inte vet ca nåt om simning. Har dock inte sett så många andra som varit lika lyriska, men hoppas du ändå tar tag i den och förhoppningsvis gillar den då :) tror dock att den passade rätt så perfekt in i mitt liv just då, så därför kanske jag gillade extra mycket ..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får försöka ta itu med den igen och hoppas att jag gillar den!

   Radera
 2. Jag har hittills köpt runt.. 9 böcker kanske?? i augusti. Jag som hade tänkta att inte köpa några böcker i augusti alls!

  SvaraRadera