tisdag 7 augusti 2018

Fejk

Fejk är en ungdomsbok skriven av E. Lockhart. Boken är utgiven av Lavender Lit och finns att köpa på Adlibris och Bokus. 

I en historia berättad baklänges får vi följa Jule som är en fighter och kameleont. Med peruker, smink, vänskap och lögner nystas allt upp bit för bit och man vet aldrig vad som är äkta och vad som är fejk. 

Om jag ska vara ärlig hade jag jättesvårt att återberätta vad den här boken handlar om. Det är en väldigt annorlunda berättelse och jag ville inte spoila något. Som sagt är boken berättad baklänges och för varje kapitel hoppar vi bak några veckor eller dagar. Vartefter man läser får man veta mer om vad som hänt innan. Det är ett intressant sätt att berätta på som kräver mycket av läsaren. Man får fundera mycket på hur allt hänger ihop. Den som vill ha en klurig utmaning ska definitivt läsa den här boken, men är man ute efter något lättsmält är inte det här rätt bok. Jag gillade berättarsättet eftersom att det var nytt, unikt och spännande. Dock tror jag att jag hade förstått berättelsen bättre om den var berättad som en vanlig bok. Kanske borde jag läsa om boken och börja bakifrån.

Jag fick den här boken som recensionsex av Lavendet Lit och det är jag jätteglad över eftersom att jag nog inte skulle läsa den om jag inte fått den av dem. Utöver det spännande berättarsättet gillade jag språket. Boken är fint skriven och jag uppskattar tonen. 

Fejk är en unik bok som inte är en sådan bok jag brukar läsa. Jag tyckte det var spännande med sättet den var skriven på och gillade språket. Därför får boken 3 av 5 ugglor av mig. 

1 kommentar:

  1. Jag tyckte den var rätt rörig, just eftersom jag inte kunde ge den den tid och koncentration den faktiskt behöver. Men intressant berättarsätt!

    SvaraRadera