söndag 12 augusti 2018

Vinnaren i Hetare-tävlingen

Nu är det dags att avsluta min tävling där ni har haft chansen att vinna den nya novellsamlingen Hetare. Stort tack till alla som varit med och tävlat och tack för alla boktips! För att vara med och tävla skulle man skicka ett mejl eller kommentera ett boktips som på något sätt anknyter till temat Pride eller mångfald. Innan jag avslöjar vem som har vunnit tänkte jag dela med mig av alla boktips!Sjöhästar av Niklas Mesaros - Det här är en bok som jag har varit lite intresserad av att läsa, så det kanske jag ska göra nu eftersom att det var ett av boktipsen!

Golden boy av Abigail Tarttelin - "Golden Boy var väldigt intressant då den handlar om en kille som är intersexuell. Det är ett ämne som jag i alla fall inte hittat många böcker om och därför blir boken speciellt viktig.", skriver Karin i sin kommentar. 

Hata Gustavsberg av Agnes Lidbäck - Den här boken har jag läst och tyckte var bra! Den handlar om en tjej som helt oväntat, både för sig själv och sin familj, kommer ut som homosexuell, liksom som för att få något att hända. 

Saker ingen ser av Anna Ahlund - "Den problematiserar aldrig någons kön eller läggning utan handlar bara om ett gäng ungdomar och fokuserar på identitetsskapande och annat som är viktigt i den åldern oavsett kön.", skriver Barnboksbloggen och det håller jag verkligen med om. 

Den unga eliten-trilogin av Marie Lu - "Där har sexualitet typ noll skillnad eller det läggs liksom aldrig vikt vid! Och jag läste sista delen nyss så därför kommer jag på dem först :-P men så bra också!! Och överlag himla olika karaktärer.", skriver Elvira. Låter riktigt intressant tycker jag!

Om jag var din tjej av Meredith Russo - Den här boken handlar om en transtjej och är en jättefin bok tycker jag! Ett riktigt bra boktips!

Lies we tell ourselves av Robin Tally - "Boken handlar om en grupp svarta studenter som under femtiotalet ska integreras in i en vit skola. Huvudpersonen i boken är lesbisk och det är intressen att läsa om hur det är att vara det under femtiotalet som svart tonåring. Boken är full av känslor som kärlek, hat och förvirring.", skriver Saga. 

Om jag inte märks av Josefin Roos - "Jag kollade igenom den läsdagbok jag fört under de senaste åren och jag hittade "Om jag inte märks" av Josefin Roos som jag tycker knyter an till Pride på ett väldigt bra sätt. Jag har antecknat att den "ifrågasätter normer" och det minns jag att den gjorde när det gäller likväl skola och samhälle som en persons sexualitet. Jag minns också att jag tyckte väldigt mycket om hur den är skriven så jag vill absolut tipsa om denna lilla bok som passar alla åldrar.", skriver Sara och jag håller verkligen med!

Aristotle and Dante discover the secrets of the universe av Benjamin Alire Sàenz - "Handlar om Ari och hans bästa kompis Dante när de båda hittar sig själva. Den är jättefin och gör ingen stor grej av att vara ”utanför normerna”. Jag själv tycker att man kan enkelt relatera till båda huvudpersonerna, speciellt om man är tonåring. En av mina favoriter!" Tack för bra boktips! Den låter jättespännande!

Fantasyförfattaren Robin Hobb - "Jag tipsar om fantasyförfattaren Robin Hobb, som i princip är den enda fantasyförfattaren jag läst som är bra på att inkludera queera karaktärer (och inte bara som bikaraktärer, utan som huvudkaraktärer). Så märkligt att fantasyvärldar, som borde kunna vara fria att skapas hur som helst, ofta är ganska trångsynta.", skriver Hanna. Bra tips!

Malins mamma gifter sig med Lisa av Annette Lundborg - "När min dotter döptes fick hon boken ”Malins mamma gifter sig med Lisa” av min kompis. En glad och rolig bok för barn. Jag minns att många vuxna reagerade över titeln. Men idag är det inte konstigt alls. Min dotter är nu 13 och för henne är det självklart att familjer ser olika ut.", skriver Katarina. 

Som sagt, stort tack till alla som var med och tävlade och alla bra boktips! Jag har nu lottat bland alla tävlande och vinnaren är Emma Johansson. Grattis! 

4 kommentarer:

 1. Så många fina boktips det blev!

  SvaraRadera
 2. Your blog was absolutely fantastic!
  Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
  Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera