tisdag 1 januari 2019

Läsningen 2018 och mål för 2019

2018 är över och det har blivit dags att summera årets läsning. Jag läste 128 böcker under året och det är jag väldigt nöjd över. Mitt mål på Goodreads för året var 85 böcker och det uppnådde jag redan i september. Jag skrev i mitt inlägg förra året att det hade varit roligt att läsa fler än 100 böcker i år och det har jag ju gjort nu! Mitt rekord har sedan tidigare varit 108 böcker som jag läst 2011. Det här året överträffade jag alltså det med att läsa 128 böcker. 

Men det är ju inte bara antalet böcker som räknas. 2018 har också varit ett år då jag läst fler vuxenböcker och också lyssnat mycket mer på ljudböcker. Utöver mina 128 lästa böcker har jag också lyssnat på 38 ljudböcker. Att lyssna på ljudböcker har under året blivit ett sätt för mig att ta mig an böcker som jag tänker mig ska vara lite svårare att ta mig in i och som känns för jobbiga att läsa. Jag har lyssnat på många vuxenböcker och på så sätt kommit in mer i att läsa böcker för vuxna. Det är också ett sätt att kunna läsa samtidigt som jag gör något annat och det tycker jag om. 

Inför 2018 hade jag som mål att läsa de böcker jag vill läsa oavsett vilka böcker det är och det tycker jag att jag har gjort. Jag hade också som mål att läsa ut After-serien och Harry Potter serien och det har jag också gjort och det känns bra. Mitt sista mål var att läsa fler böcker än 2017 och det klarade jag med råge. 2019 tänker jag mig att målet att läsa de böcker jag vill läsa får stå kvar och på Goodreads har jag satt målet att läsa 85 böcker eftersom att jag inte vill ha ett för högt mål så att det bara känns jobbigt att ha det målet. Så mina mål inför 2019 är: 
  • Läsa de böckerna jag vill läsa oavsett vilka böcker det är. 
  • Läsa minst 85 böcker. 
Jag ser fram emot bokåret 2019 och tror att det kommer bli ett bra år! Det ska bli kul att se vad årets böcker har att ge. Gott nytt år! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar