söndag 12 maj 2019

Flickan från andra sidan

Flickan från andra sidan är en spännande bok med övernaturliga inslag som också tar upp vardagliga tankar. En bok de flesta 9-12 åringar nog skulle gilla. 

Det är sommarlov och Maja och hennes pappa är ute på landet i ett torp som de hyrt över sommaren. Det känns lite konstigt att bara vara de två eftersom att Majas mamma har gått bort i cancer. Till en början känns sommaren perfekt men snart får Maja veta att pappans nya jobbiga flickvän ska komma. Maja går till skogen för att få vara ifred och där möter hon Johanna. Men det är något som är konstigt med henne. 

Flickan från andra sidan är en spännande övernaturlig bok för mellanåldern. Det jag gillade med den var att den kom igång direkt och var spännande från första sidan. Jag tycker också att handlingen hade en perfekt blandning mellan vardag, familjeproblem, sorg och spänning. Den handlar både om vardaglig funderingar och övernaturligheter. Det gör handlingen mer intressant och realistisk. 

Jag har läst många böcker i den här genren och tycker att de flesta av den här typen av böcker har liknande handlingar. Det handlar om ett barn som kommer till en ny plats, oftast ett gammalt hus eller en stuga och där börjar det hända mystiska saker. Det gör den här boken lite förutsägbar. Men jag tyckte fortfarande att den var bra och spännande. Det är en bok jag skulle älskat för några år sedan och som jag verkligen rekommenderar till alla 9-12 åringar som vill läsa en spännande och övernaturlig bok. I vissa delar av boken hade texten kunnat bearbetats mer och det hade gjort boken bättre rent språkigt. Men det tror jag inte att målgruppen kommer att avskräckas av det. 

Flickan från andra sidan är en spännande bok och jag gillar att den både handlar om vardagen och övernaturligheter. Dock känns handlingen lite för förutsägbar och språket i boken kunde ha förbättrats lite. Trots svagheterna boken har var det en bra läsupplevelse och jag tror att många i den tänkta målgruppen skulle uppskatta boken. Av mig får Flickan från andra sidan av Anna Helgesson 3 av 5 ugglor. 

Titel: Flickan från andra sidan
Författare: Anna Helgesson
Förlag: Ordalaget bokförlag
Åldersgrupp: 9-12 år
Mitt betyg: 3 av 5 ugglor
Köp: t.ex hos Adlibris eller Bokus

2 kommentarer:

  1. Tack för din recension, Agnes!😀 Jag vet ju inte hur gammal du är, men som du skriver, så hoppas jag att 9 - 12 åringarna kommer att gilla den. Tack för att du läste och delade med dig av din åsikt!
    Hälsningar Anna Helgesson

    SvaraRadera
  2. Hej Agnes och tack för din recension! Jag hoppas också att alla 9 - 12 åringarna kommer att uppskatta boken. Tack för att du läste och delade med dig av din åsikt.
    Hälsningar Anna Helgesson

    SvaraRadera