torsdag 9 maj 2019

Min bullet journal #3

Jag har tidigare gjort två inlägg där jag visar upp min bullet journal och de verkar vara uppskattade så därför tänkte jag fortsätta med det. En bullet journal är för er som inte vet som en anteckningsbok med prickade sidor istället för linjerade. I den kan man rita upp olika saker själv. Många använder bullet journals som kalendrar där de ritar upp sina egna kalendrar och olika saker att fylla i. Sök på bullet journal på Youtube så kommer massor av exempel upp. Jag har min bullet journal som en läsdagbok där jag fyller i olika bokrelaterade saker och skriver upp alla böcker jag läser. Nu ska vi kika in i den!

Jag har en sida där jag ritat upp en bokhylla med böckerna jag vill läsa i. Jag färglägger böckerna när jag läst dem. Sedan det förra inlägget har fler böcker lagts till och färglagts. 


På en av sidorna har jag mitt läsmål för 2019. Där fyller jag i en bok efter var femte bok jag läser. Jag har också en sida med vårens utgivning som jag vill läsa uppskriven i boxar för varje månad. Där har jag satt ett kryss bredvid de böcker jag läst. Snart är det dags att göra en ny sida för sommarens utgivning!


I det förra inlägget visade jag de första sidorna för februari och så här ser de sista sidorna ut. I slutet av varje månad ritar jag upp en hög med böckerna jag läst under månaden för att få en bättre överblick över böckerna jag läst. 


Sedan kommer mars månad. Temat är blommor och blad som går i grönt och orange och på det första uppslaget har jag först en dikt ur Rupi Kaurs diktsamling Mjölk och honung. Jag gillar att fylla min bullet journal med citat jag gillar. Det blir också ett sätt att minnas sin läsning. 


På nästa uppslag har jag min Reading tracker för mars. Där fyller jag i hur många sidor jag läser varje dag. Jag funderar på om jag ska sluta med mina Reading trackers eftersom att jag tänker att det kan stressa mig. Men jag tycker inte att det har gjort det hittills, snarare blir jag mer motiverad till att läsa och det är roligt att se hur mycket jag faktiskt läser varje dag. Därefter följer sidor med mina lästa böcker under mars. 


Jag har brutit av boxarna med lästa böcker med ett citat. 


I slutet av månaden radar jag den här gången upp alla böcker jag läst under månaden istället för att rita en hög. Jag tyckte att det blev väldigt fint och kommer nog att göra på det sättet fler gånger i framtiden. 


Temat för april är gula och orangea luftballonger. Jag vill ha något som kändes lite vårigt och påskigt men som inte var påskägg och påskharar. Det blev fint med luftballonger tycker jag! Även här har jag en Reading tracker och boxar där jag skrivit in alla böcker jag läst under månaden. Jag har också brutit av med ett citat, den här gången från Astrid Lindgren. I slutet av månaden har jag en hög med böckerna jag läst. Nu har maj precis börjat och månadens tema är lila blommor. Det blev ett väldigt fint första uppslag tycker jag. Jag har med ett citat från Mares låt Sunnanvind som jag tycker är väldigt fint och passande för våren. 


Hoppas ni tyckte det var roligt att få kika in i min bullet journal. Här och här kan ni läsa de två första inläggen om min bullet journal.

2 kommentarer: