torsdag 16 maj 2019

Allt jag kan om livet

Lars Lindström är journalist och verksam som krönikör och reporter för Expressen. I sin nya bok Allt jag kan om livet skriver han om just livet. 

Många har uppskattat Lars Lindströms kolumner i Expressen och de mest uppmärksammade texterna har han samlat i boken Allt jag kan om livet som ges ut av Iller Books. Det handlar om när barnen flyttar hemifrån, när en nästrående drabbas av alzheimer, feminism, föräldrar, litteratur, sport och vardagen. 

Den här boken är väldigt annorlunda mot andra böcker jag brukar läsa och eftersom att jag är 17 år är den inte riktigt skriven för min målgrupp. Men jag tyckte om boken mer än vad jag först trodde att jag skulle göra. Texterna är korta men koncisa och är skickligt berättade. Lars Lindström är en duktig skribent och även om texterna utspelar sig i andra skeden av livet än var jag är tycker jag att texterna är intressanta att läsa. I början av varje text som en titel finns en mening ur den kommande texten. Det blir nästan som små dikter som berättar vad texten kommer att handla om. När jag läser texterna i boken blir jag själv sugen på att skriva och det är ett bra betyg.

Lindström beskriver livet och vardagen på ett unikt sätt i den här boken. Han utgår från händelser i hans egna liv men hans känslor och tankar går att applicera på olika saker. Jag tror att många kan känna igen sig i det han skriver och hoppas att fler kommer att upptäcka Allt jag kan om livet. Jag skulle dock rekommendera att läsa en text i taget istället för att läsa hela boken i ett svep utan att läsa något annat emellan som jag gjorde. Om jag hade läst en text lite då och då tror jag att jag hade tagit in varje text lite mer. 

Allt jag kan om livet av Lars Lindström överraskade mig med de intressanta och välskrivna texterna om vardagen. Dock tror jag att jag hade gillat den mer om jag var lite äldre och jag tror att många vuxna kan uppskatta boken. Av mig får den 3 av 5 ugglor. 

Författare: Lars Lindström
Förlag: Iller Books
Mitt betyg: 3 av 5 ugglor
Köp: t.ex hos Adlibris eller Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar