torsdag 30 maj 2019

Snart dags för sommarläsning - 23 böcker jag vill läsa i sommar

På lördag börjar juni som är den första sommarmånaden och det betyder sommarläsning! Som jag har längtat! Sommaren för mig är en tid för mycket läsning och jag brukar alltid göra en lång lista på böckerna jag vill hinna läsa under sommaren. Det är både böcker som stått länge på min läslista utan att ha blivit lästa och böcker ur vårens utgivning som jag inte hunnit läsa ännu. Idag tänkte jag dela med mig av böckerna jag vill läsa i sommar. 


Olivia för alltid av Julia Wickholm - Den här boken är utgiven av Förlaget i Finland och har ett fint omslag. Jag tror att den handlar om en tjej som är adopterad eller liknande och vill söka sina rötter. Verkar vara en fin ungdomsbok som jag hoppas på att få läsa i sommar!
Alltid Astrid av Ulla Lundquist - Jag hörde om den här boken i Astrid Lindgren-podden och tyckte att den verkade intressant. Jag tror också att jag ska göra mitt gymnasiearbete i höst om Astrid Lindgren och därför kan jag nog få lite inspiration av den här boken.
Oppositionspartiet av Gun-Britt Sundström - Efter att ha läst Gun-Britt Sundströms Skrivliv blev jag sugen på att läsa något mer av henne. Jag fick tips om att läsa Oppositionspartiet så den ska jag försöka ta mig an i sommar.
Vår älskade av Kamila Shamsie - Det här är en återberättelse av det grekiska dramat Antigone som vi läste i skolan och det ska bli jättespännande att läsa den då jag hört mycket bra om den!
Under odjurspälsen av Klara Krantz - En mycket omtyckt ungdomsbok som jag ännu inte läst. Jag tyckte mycket om Klara Krantz novell i Du springer och vill därför läsa något mer av henne!
Gruvan av Sara Lövestam - Jag har gillat allt jag tidigare läst av Sara Lövestam och när de pratade om Gruvan i ett avsnitt av Barnbokspodden tyckte jag att den lät spännande. Jag tror att det är en perfekt sommarbok!
Sjöbodsblues av Sara H Olsson - Den här boken handlar om kvinnor i tre generationer och jag tänkte att titeln verkade passa bra för sommarläsning! Jag är sugen på att läsa någon fin och somrig relationsroman och jag hoppas att det här är rätt bok.
En ocean av kärlek av Tahereh Mafi - Jag har läst mycket gott om den här och en bra ungdomsbok är aldrig fel. Dessutom har boken ett fantastiskt omslag!

Det andra inte ser av Christoffer Holst - Det här är en av böckerna som gavs ut nu i vår och som jag inte hunnit läsa än. Det verkar vara en spännande och lite läskig bok som jag tror kan passa utmärkt att läsa i sommar! 

Hålla andan av Flora Wiström - Det här är nog den boken jag ser mest fram emot att läsa just nu. Jag älskade Flora Wiströms tidigare bok och har bara hört gott om den här. Det ska bli så spännande att läsa den!

Gun love av Jennifer Clement - Jag tyckte mycket om Jennifer Clements bok En bön för de stulna därför ser jag jättemycket fram emot att läsa även den här boken!
Kontrahenterna: Det första chiffret, Denise Rudberg - Denise Rudberg är tillbaka med en annorlunda bok än det hon tidigare skrivit. Det här är en historisk roman och jag hoppas att den är lika bra som hennes tidigare böcker även om den är lite annorlunda.
Jag kan nästan känna solen av Ebba Hyltmark - Även Ebba Hyltmark är tillbaka med en ny bok! Hennes debutroman Alla suger och det är ingens fel var en bok helt i min smak. När jag läst om handlingen i den här boken verkar den så bra och något säger mig att det är en perfekt bok att läsa i sommar!
Drömlistan av Julien Sandrel - Den här boken har ett så fint och somrigt omslag, dessutom verkar handlingen väldigt bra! Jag hoppas att jag hinner läsa även den boken i sommar!
Saltkråkan - Ett litet djur åt Pelle av Astrid Lindgren och Maria Nilsson Thore - Den första bilderboken om Saltkråkan kommer ut i juni och det ska bli så roligt att läsa den!
Viggo och mammalivet av Lisa Bjärbo - Nästa bok om Viggo och hans familj är snart här! Jag tyckte mycket om den första boken och hoppas att även denna är bra!
Glitterflickan av Moa Eriksson Sandberg - Vad är en sommar utan en mysryslig bok för mellanåldern? I år blir det nog den här nya boken av Moa Eriksson Sandberg som jag läser!
Vi går varvet av Ina Lagerwall - Den här boken handlar om att börja sjuan och är skriven av debutanten Ina Lagerwall. Spännande att bekanta sig med en ny författare!
Sommarplåga av Hanna Jedvik - En ny somrig ungdomsbok som jag tror kommer att passa utmärkt i sommar!
Sexstrejken av Åsa Hellberg - Feelgoodförfattaren Åsa Hellberg kommer nu med en bok för ungdomar, den hoppas jag hinna läsa i sommar!
Den dag du börjar av Jaqueline Woodson - En bilderbok av förra årets ALMA-pristagare släpps nu på svenska och det ska bli roligt att se hur hon gör sig som bilderboksförfattare!

Farlig midsommar av Tove Jansson - Jag vill läsa alla böcker om Mumintrollen och tänker att Farlig midsommar kan passa bra att läsa nu i sommar. 

Vi på Saltkråkan av Astrid Lindgren - Som ni kanske vet håller jag på med en utmaning som går ut på att jag ska läsa alla böcker av Astrid Lindgren. I sommar vill jag läsa Vi på Saltkråkan, den tycker jag är en perfekt bok att läsa på sommaren. 


Det var alltså 23 böcker jag vill läsa i sommar! Vad ska du läsa i sommar?

4 kommentarer:

 1. Vad spännande att göra ett arbete om Astrid Lindgren! Hoppas du gillar Olivia för alltid och Vår älskade, det gjorde jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog superkul! Ser fram emot att läsa Olivia för alltid och Vår älskade, kul att du gillade dem!

   Radera
 2. Åh vad fint att göra gymnasiearbete om Astrid Lindgren! Är ju verkligen att förena nytta med nöje :D Jag vill läsa Den hemliga historien och så ska jag försöka avsluta några serier, får se hur det går :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli spännande att skriva om Astrid Lindgren! Lycka till med läsandet i sommar!

   Radera