lördag 21 mars 2020

Sånger från hjärtat

Sånger från hjärtat är den första boken av Kaise West som översatts till svenska. Den beskrivs som en ungdomsbok för alla som gillar Jenny Han och Sarah Dessen och det tilltalade mig. 

Boken handlar om Lily som går på high school och under en tråkig kemilektion skriver hon ner ett citat från en av sina favoritlåtar på bänken. Nästa kemilektion är det någon som har skrivit dit fortsättningen på låten vilket blir början till en brevväxling. Lily och hennes nya brevvän skriver långa brev till varandra och Lily blir mer och mer intresserad för varje brev. Vem kan det vara som skriver de charmiga breven till henne?

Sånger från hjärtat är på många sätt en vanlig ungdomsbok om vänskap och kärlek men det är också en helt unik bok. Handligen är spännande och kretsar mycket kring brevväxlingen och jag har inte läst något liknande tidigare. Som läsare vet man inte heller vem det är som Lily brevväxlar med vilket blir ett spänningsmoment i boken. Det är också roligt att läsa om hur de lär känna varandra mer och mer genom breven och som läsare får man också läsa deras brev till varndra. 

Det är en fin och romantisk berättelse som är mysig att läsa. Dessutom gillade jag karaktärerna väldigt mycket. Lily som älskar musik och hela tiden skriver ner låtrader i anteckningboken som hon hela tiden bär med sig. Kompisen Isabel och Lilys stora galna familj var också roliga att läsa om. 

Eftersom jag gillade Sånger från hjärtat mycket ser jag fram emot att läsa mer av Kasie West. Jag hoppas att Lavender Lit kommer att översätta fler av hennes böcker. Vill du läsa en mysig, spännande och romantisk ungdomsbok rekommenderar jag Sånger från hjärtat starkt!

Författare: Kasie West
Förlag: Lavender Lit
Åldersgrupp: från 12 år
Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar