fredag 31 juli 2020

Vårens och sommarens boktips på radio

Varje fredag boktipsar jag i radio P4 Sörmland och idag tänkte jag samla mina senaste boktips från våren och sommaren. Jag har olika teman varje vecka där jag tipsar om böcker för både barn, ungdomar och vuxna. Hoppas att du hittar något gon bok som passar dig!

Lättlästa böcker är inte bara för små barn som precis lärt sig att läsa. Det kan finnas ungdomar som gärna läser lättlästa böcker och den senaste tiden har det kommit många riktigt bra, lättlästa böcker. Här tipsar jag om tre lättlästa böcker för ungdomar - Starkt försvar av Anna Jakobsson Lund, Någon annan av Anna Ahlund och Hjärtat av Emma Frey Skött. 


Om man vill läsa något kort som går snabbt att ta sig igenom kan noveller vara bra att läsa. I det här avsnittet tipsar jag om noveller för både barn, unga och vuxna. Vilse i rymden och andra berättelser av Ingrid Jönsson passar bra för barn 6-9 år, Korridorer av Moa Eriksson Sandberg och Ester Roxberg innehåller noveller för unga och för vuxna finna det många olika typer av noveller från Novellix.

I maj tipsade jag om mysig vårläsning men såklart funkar böckerna lika bra att läsa nu under sommaren. Böckerna jag tipsar om är Ganska nära sanningen av Anna Ahlund, Du glädjerika sköna av Sara H. Olsson och Tio små blommor av Emma Vrike. Lyssna här!


Ibland tipsar jag om böcker för särskilda åldersgrupper. I det här avsnittet berättar jag av ungdomsböckerna Närmar du dig mjukt av Jaqueline Woodson, Helt seriöst av Hanna de Canesie och Happy Place av bland andra Pelle Sunvisson. Avsnittet efter tipsade jag om böcker för mellanåldern. Böckerna jag tipsade om var I väntan på mitt ovanliga liv av Per Sahlin, Familjen av Cecilia Lidbeck och Vi går varvet av Ina Lagerwall. Lyssna på avsnittet om mellanåldersböcker här.

I början av sommaren sträckläste jag tre böcker som jag tänkte skulle passa utmärkt som sommarlovsläsning. Därför valde jag att tipsa om just de böckerna på radio! Det är Spökdiktare och slottspoeter av Tove Berggren och Hanna Granlund, Paola Persson Peroni - Allas vän av Emi Gunér och Maja Säfström och Perfekt väder för lidande av Åsa Asptjärn. Här kan du lyssna på när jag berättar om dem böckerna!

Sedan blev det några ungdomsböcker att läsa i sommar. Här kan du lyssna på när jag tipsar om Bergtagen av Camilla Sten, Säg nåt då! av Ida Ömalm Ronvall och Drömmarnas skepp av Johanna Wilson.


Det senaste avsnittet handlar om underhållande sommarläsning och då tipsar jag om Räven som inte kunde hålla färgen av Kari Melander, Vi på Saltkråkan av Astrid Lindgren och En stark nolla av Sara Lövestam. Bland de tipsen finns böcker för både små barn, äldre barn och ungdomar. Lyssna här.

Hoppas du gillar mina boktips både på radio och här på bloggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar