tisdag 9 februari 2021

Läst i januari

Vi är redan en bit in i februari och det har blivit dags att summera vad jag fick läst i januari. Årets läsning har börjat bra med många fina läsupplevelser. 

Klättra uppåt av Katarina von Bredow blev den första boken jag läste i år. Det är en ungdomsbok som är den fristående uppföljaren till Släppa taget och Tappa greppet. I den här boken får vi möta Victoria som går i gymnasiet och vill klättra uppåt i skolans hierarki. En mysig ungdomsbok om kärlek och vänskap som jag verkligen gillade! 

Genom märg och ben av Jaqueline Woodson fick jag i julklapp. Det är en kort bok för vuxna som handlar om en familj som man får läsa om ur flera olika perspektiv. Jag gillade språket i boken mycket!

Frallan möter Frallan av Sara Ohlsson och Lisen Adbåge läste jag också! Det är den femte boken om Frallan som är en av mina favoritkaraktärer. I den här boken kommer det en ny elev till Frallans klass som också heter Frallan. Lika fin och rolig som de tidigare böckerna om Frallan!

Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen av Anders Sparring och Per Gustavsson läste jag eftersom jag fick reda på att årets julkalender kommer att handla om familjen Knyckertz. Den var knasig och rolig men tyvärr fastnade jag inte helt för boken. Men jag kommer nog ändå att läsa de andra böckerna i serien också inför julkalendern i december.

Loveless av Alice Oseman är en ungdomsbok som jag läste på engelska. Den handlar om Georgia som aldrig har varit kär. När hon börjar på universitetet bestämmer hon sig för att hitta någon hon kan bli kär i. Men det är svårt att veta vad hon gillar om hon gillar någon alls. En superfin bok med fina karaktärer som jag verkligen gillade!

Om det regnar i Ahvaz av Nioosha Shams ska vi ha som första bokcirkelbok i "Unga läsare". Jag läste den i somras men läste om den nu inför bokcirkeln. Jag tyckte lika mycket om boken den här gången!

Min galna mormor av Sophy Henn lyssnade jag på som ljudbok när jag inte hade något att lyssna på. Det är en bok för barn om Juni och hennes galna mormor. Dock föll den mig inte alls i smaken tyvärr. Jag tyckte den var lite överdriven och gillade inte karaktärerna så mycket.

Första gången - 11 noveller är en novellsamling för ungdomar skrivna av författare som Christina Lindström, Johanna Schreiber och Mattis Edvardsson bland andra. Alla noveller handlar om första gången man gör något. Vissa av novellerna gillade jag men inte alla. Kanske hade jag också för höga förväntningar på boken då jag verkligen trodde den skulle vara fantastisk.

Himlabrand av Moa Backe Åstot blev den sista boken jag läste i januari. Det är en ungdomsbok som handlar om Ánte som är same och gay. En fin och viktig berättelse som jag rekommenderar till alla!

Vi får hoppas att februari blir en lika bra läsmånad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar