onsdag 31 augusti 2022

Läst i juli och augusti

Sommaren börjar lida mot sitt slut och jag har läst mycket bra under sommaren. Idag tänkte jag summera min läsning i juli och augusti. 

Vi börjar med juli. 

Saker man inte vill veta av Nicola Yoon läste jag när vi var på semester på Österlen. Det är en ungdomsbok som handlar om en tjej som har en speciell förmåga. När hon ser ett par kyssas spelas hela deras förhållande upp framför henne. Från början till slut. Det här och att hennes pappa varit otrogen mot hennes mamma gör att hon inte längre tror på kärleken. Men så träffar hon X. Jag tyckte mycket om den här boken. Den var väldigt härlig att läsa och hade liksom en twist med den här förmågan huvudkaraktären har.

Drömmar till salu av Ada Wester är en otroligt mysig feelgoodbok om Anni som fått ärva sin farmors hus. Hon åker dit under sommaren för att fixa iordning huset för försäljning och börjar då också gräva i historien kring hennes släkt. Så fin berättelse!

Hästpojkarna av Johan Ehn har jag länge velat läsa och i juli blev den äntligen läst. Det är en berättelse i två perspektiv som utspelar sig både på 1940-talet och idag. Riktigt spännande och jag gillade verkligen hur berättelserna knöts ihop snyggt.

Nevermind 2 - Om jag bara kan få henne ur mitt huvud av Ebba Hyltmark är en lättläst bok skriven i sms-form. Det handlar om vänskap och kärlek och är väldigt spännande och enkelt att läsa.

Patriarkatet faller av Marta Breen och Jenny Jordahl hittade jag i hyllan på biblioteket där jag jobbade i somras och var bara tvungen att läsa den. Det är en seriebok som handlar om starka kvinnor, jämställdhet och kampen för kvinnors rättigheter.

Den lilla spenatgumman av Martin Widmark, Emma Karinsdotter och Emilia Dziubak lånade jag också med mig hem från biblioteket en dag. Det är en riktigt fin och sagolik bilderbok med otroliga illustrationer.

Skogen där stjärnorna slocknar av Kristin Harmel hade jag höga förväntningar på eftersom författarens tidigare bok på svenska var den bästa boken jag läste förra året. Även det här var en välskriven och spännande bok men den nådde inte riktigt upp till mina förväntningar.

Vi på Saltkråkan av Astrid Lindgren är en tradition för mig att lyssna på som ljudbok varje sommar. Den är så mysig och ger mig sommarkänslor varje gång!

Daisys gamla folkabuss av Ali McNamara är den fristående uppföljaren till Den lilla blomsterhandeln vid havet. Även den här var mysig och härlig att läsa även om den kändes lite långsam i tempot.

Nu till vad jag läste i augusti.

Min egen bok om att börja förskoleklass av Katja Tydén och Soile Lilnor är en superfin bok för den som ska börja skolan.

Vargöga av Niklas Levy har jag haft i min läshög länge. Det är en riktigt spännande bok för mellanåldern.

Magnificat av Linnea Axelsson köpte jag på Östhems bokhandel på Österlen. Jag ville läsa den eftersom jag tyckte mycket om hennes bok Aednan. Det här var en speciell berättelse som var lite annorlunda skriven.

Hjärtans fröjd av Per Nilsson läste jag för första gången för några år sedan. Efter att Hjärtans fröjd-priset instiftats har jag varit nyfiken på att läsa den igen och det gjorde jag nu. 

Bästa friends forever av Ellen Karlsson och Karin Cyrén är en superfin kapitelbok för 6-9 år som innehåller mycket igenkänning.

Fallet med den rysliga skuggan av Kristina Ohlsson är en bok i serien Spökbyrån som jag länge haft i min läshög. Ett spännande fall.

Inte helt sant av Cina Freidner är uppföljaren till Aldrig backa och den här gången får vi läsa om Lydia och Vega. Det handlar om vänskap och saker som snurras ihop. Perfekt läsning för mellanstadiet.

Eldvakt av Camilla Sten är den avslutande delen i Järvhöga-trilogin. Riktigt spännande och ryslig läsning!

Ellens val - Förbjuden längtan av Elvira Berg Ashby är den sjätte delen i Ellens val-serien. Jag har lyssnat på alla böcker i serien som ljudböcker och tycker att de är fantastiska. Jag älskar att få följa Ellen och alla kvinnor runt om henne.

Bokfestivalen i djupa skogen av Sofie Axelzon är uppföljaren till Bokbussen kommer vid midnatt och den här gången ska gänget i Sidhäll anordna en stor bokfestival.

När själen andas av Sara Dalengren lyssnade jag på som ljudbok. Jag visste inte vad jag skulle lyssna på men valde den här bara för att den dök upp. Det är en bok som handlar mycket om cykling och det var något nytt för mig att läsa om. Jag var lite skeptisk i början men ju längre in jag kom i boken desto mer tyckte jag om den. Den utvecklas till att bli en riktigt bra feelgood-berättelse om relationer.

Det var alla böcker jag läste i juli och augusti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar