fredag 25 november 2016

Augustpriset 2016: Mina tankar inför Augustgalan

På måndag får vi veta vilka böcker som vinner Augustpriset! Det ska bli otroligt spännande att se vilka böcker som vinner. För ungefär två månader sedan blev jag utsedd till ambassadör för Augustpriset och det har verkligen varit jätteroligt att ha fått den äran! Jag har tyckt att det var väldigt roligt att skriva om böckerna och författarna och få vara involverad i priset! Nu på måndag ska jag gå på Augustgalan och det är verkligen helt otroligt att lilla jag ska få gå på den! Jag är jättetaggad, tror att det kommer bli en mycket spännande upplevelse! Idag tänkte jag skriva lite om mina tankar och förhoppningar inför galan.

Jag har recenserat alla nominerade böckerna i barn- och ungdomskategorin och intervjuat författarna och illustratörerna. Den som vill läsa mer om böckerna hittar många inlägg här på bloggen! Min favorit av de nominerade böckerna är helt klart Ann Helén Laestadius Tio över ett. Det är en ungdomsbok som handlar om Maja som varje natt ställer klockan på tio över ett för att vara vaken när de spränger i gruvan i Kiruna. Hon är livrädd att staden ska rasa och har en väska packad under sängen så att hon ska kunna rädda familjen. Man får också följa Maja i skolan och bokklubben, hennes relation med kompisen Julia och kärleken till Albin. Jag kunde verkligen relatera till Maja och jag tyckte att boken var väldigt bra skriven. Så jag hoppas på att Tio över ett vinner!

Annars gillade jag också Djur som ingen sett utom vi, av Ulf Stark och Linda Bondestam. Det är en diktbok om olika påhittade djur. Jag gillade bilderna mycket och tyckte att den var väldigt roligt skriven. Om inte Tio över ett vinner hoppas jag på den.

Vilken bok hoppas du på vinner Augustpriset?

1 kommentar:

  1. Du fick rätt, Agnes! Kul att se dig igår igen - vilken fantastisk galakväll det var.

    SvaraRadera