torsdag 19 april 2018

Böcker jag vill läsa i vår

Det är vår och bokhögen som aldrig tar slut har tro det eller ej snart tagit slut. Jag har bara två böcker kvar i min läshög, Jag är Malala och Half bad Ondskans son. Därför tänkte jag idag kolla igenom min läslista och dela med mig av vilka böcker jag vill läsa i vår! 

Harry Potter och Halvblodsprinsen och Harry Potter och Dödsrelikerna av J.K Rowling. Jag har bara de två sista böckerna kvar i Harry Potter serien och de vill jag läsa ut i år i alla fall. Kanske blir en av dem lästa i vår och när jag läst ut dem funderar jag på om jag ska läsa Harry Potter och Det fördömda barnet

Upphittat: Tiger och silverfisk av Elin Lindell är den sista boken om Jördis och jag tycker de böckerna är så otroligt roliga. Varför har jag inte läst den här boken? Det måste det bli ändring på!

Dagen du förstörde allt av Linnea Dahlgren har precis kommit ut på Vox by Opal om jag inte minns fel. Den har ett otroligt fint omslag och handlar om en tjej vars bästa kompis begått självmord. Jag har gillat alla böcker jag läst som Vox by Opal gett ut så det ska bli spännande att läsa även den här. 

Comedy Queen av Jenny Jägerfeldt har även den nyligen släppts och handlar liksom Dagen du förstörde allt om självmord. Boken är skriven för 9-12 åringar och dem som har läst den säger att man både skrattar och gråter när man läser den. Jag har läst Brorsan är kung av Jenny Jägerfeldt tidigare och jag ser fram emot att läsa hennes nya bok!

Allt ska brinna av Sofia Nordin har jag också tänkt att jag ska läsa. Jag har läst några av hennes böcker, men inte hennes senaste dystopiserie. Den här verkade intressant när de berättade om boken i Bladen brinner och jag skrev upp den på min läslista direkt. 

Livet går så fort. Och så långsamt av Martina Haag är hennes nya bok som ska handla om att gå på högstadiet. Jag lyssnade på hennes bok Det är något som inte stämmer och tyckte att den var bra så därför tänkte jag ge mig på den här också. 

Eliza och hennes monster av Fransesca Zappia var en bok jag egentligen inte tänkte att jag skulle läsa. Men när jag fick hem Modernistas vårkatalog tyckte jag att den verkade intressant.

Hasselskogen av Melissa Albert är även den utgiven av Modernista. Jag hörde Prickiga Paula berätta om den någonstans och den verkade spännande. 

Moonrise av Sarah Crossan är en bok på engelska. Jag har läst hennes andra bok Vi är en och tyckte mycket om den. Moonrise är en sådan bok som jag tänker mig att jag kan läsa i sommar. Jag brukar vilja läsa en bok på engelska under sommaren och i år kanske det blir den här!

Sekten som återuppstod och Sektens barn av Mariette Lindstein är del två och tre i serien om sekten på Dimön som jag läste i höstas. Jag hade inte tänkt att läsa den två uppföljarna, men på senaste tiden har jag blivit lite sugen på det. 

Bara tre ord av Becky Albertalli kommer som film snart tror jag och därför hade jag tänkt att läsa den! Egentligen vet jag inte riktigt vad den handlar om men det är alltid roligt att läsa en bok och sedan se filmen. 

Haj-Jenny av Lisa Lundmark har jag länge velat läsa. Den handlar om ett introvert barn och verkar väldigt bra! Boken vann även Slangbellan nyligen och det är bara ett ytterligare själ till att jag måste läsa den!

Visheten vaknar av Elin Säfström är andra delen i serien om Tilda och nordiska väsen. Jag överraskades av hennes första bok och det ska bli spännande att läsa fortsättningen. 

Älvsommar av Mårten Sandén har stått alldeles för länge på min läslista. Det är uppföljaren till Skorstensjul och jag vill verkligen läsa den snart!

Livet i en skokartong av Liv Marit Weberg är en bok som jag tror kommer ut snart. Det är en norsk översättning och utöver det vet jag inte så mycket om den. Men det är Vox by Opal som ger ut den så då borde den ju vara bra!

Goodnight stories for rebel girls 2 av Elena Favilli och Fransesca Cavallo har nyligen kommit ut och snart kommer den också ut på svenska. Jag är jättesugen på att läsa den och tror att det kommer bli på engelska. Jag såg att de hade fått in den på mitt skolbibliotek så jag kanske lånar den där, men jag tror att jag vill köpa den eftersom att jag vill läsa några berättelser åt gången och gärna vill ha boken i min bokhylla. 

Jag ser så mycket fram emot vårens och sommarens läsning! Jag har så många bra böcker framför mig som jag hoppas på att jag får läsa inom kort! Vad hade du tänkt att läsa framöver? Har du läst någon av böckerna jag berättade om idag får du gärna berättade vad du tyckte!

5 kommentarer:

 1. Har läst Hasselskogen och Bara tre ord och båda var jättebra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Jag ser fram emot att läsa dem!

   Radera
 2. Hahah vill också ofta läsa pga"det är x förlag som gett ut å titeln är rätt najs och omslaget är snyggt deras böcker brukar vara bra" och det slutar ändå rätt ofta lyckligt så tycker det är en mycket bra strategi! Vem behöver veta vad boken handlar om liksom ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, eller hur! Varför ska man veta vad de handlar om liksom? :)

   Radera
 3. Den där bokhögen fylls på snabbt igen! Jag vill gärna läsa Älvsommar, kanske blir sommarlovsläsning. :)
  Kan rekommendera Sofia Nordins dystopiserie, ska snart läsa fjärde boken och har uppskattat serien.

  SvaraRadera