tisdag 24 april 2018

Bokhunden Edgar och katten Lollo

Bokhunden Edgar och katten Lollo är skriven av Ingrid Jönsson och illustrerad av Anna Westin. Boken är utgiven av Beta pedagog och finns att köpa på Adlibris och Bokus

Den här boken handlar om hunden Edgar och hur det gick till när han blev en bokhund. Egentligen skulle han bli vakthund, men att skälla och vakta är inget för Edgar. Som tur är finns det ett annat jobb där man får ligga still och lyssna på barn som läser. Det är Edgar bra på! Men han måste också bli sams med katten Lollo. 

En bok om böcker, underbart! tänkte jag när jag fick den här boken. Det är en bok om läsning, men lika mycket en bok om en hunds livsöde. Vi får möta Edgar som inte riktigt passar in bland sina syskon och som blir behandlad illa för att han inte passar som vakthund. Men sedan blir han omhändertagen av en annan människa och får möjligheten att bli bokhund. 

Bokhunden Edgar och katten Lollo är en bok som jag tror passar för de flesta barn från 6 år. Den är lättläst, har en spännande historia och kan också inspirera till läsning. Speciellt skulle jag rekommendera boken till ett barn som gillar djur eftersom att boken handlar mycket om just djur. Dessutom är boken skriven ur hunden Edgars perspektiv vilket jag tycker är väldigt spännande. Det blir mer verkligt än om historien skulle vara berättad utifrån. 

Jag tror att den här boken skulle passa bra att arbeta med i skolan. Den har ett intressant tema som jag tror många barn skulle uppskatta samtidigt som boken är pedagogisk. I slutet finns läsförståelseuppgifter som gör att man kan fundera på boken man läst. Det är uppgifter med kluriga ord, frågor på texten, en skrivuppgift och en uppgift där man ska återberätta historien. Det tycker jag är lysande att ha i slutet av en bok! Perfekt att använda både hemma och i skolan. 

Bokhunden Edgar och katten Lollo är en bra bok med ett intressant tema och en pedagogisk tanke. Boken kan vara spännande att läsa samtidigt som man som läsare får träna läsförståelse. Jag ger boken 4 av 5 ugglor. 

1 kommentar:

  1. Hej Agnes! Har varit sjuk ett längre tag och inte orkat vara så aktiv på sociala medier, men har sett din fina recension. Tack! Och stort grattis på din bloggs 4-årsdag!

    SvaraRadera