söndag 1 april 2018

Tips på bookstagram-konton att följa

Nu för tiden finns det massor av olika forum där det pratas om böcker. Bokbloggar, bokpoddar, booktube och bookstagram till exempel. Jag har ju bloggat i snart 4 år och tycker det är jätteroligt. Jag har också ett instagramkonto som består av såväl bokrelaterade inlägg som vanliga inlägg och jag följer och följs av bokbloggare, författare och folk jag känner som inte har något med böcker att göra. På senaste tiden har jag velat lägga ut lite mer bokrealterade bilder, men funderat på om jag verkligen ska göra det eftersom att alla som följer mig inte är intresserade av det. Men jag har gjort det i alla fall och tänker att det kan vara ett jättebra sätt att sprida läslust till folk som annars kanske inte läser. Jag ska försöka bli mer aktiv på bookstagram som det ju heter och ni får gärna följa mig, jag heter @agnes_lindholm. I det här inlägget tänkte jag också tipsa om några av mina favoritkonton på bookstagram.


@bookishbronte tar väldigt fina och kreativa bilder med böcker. Dessutom visar hon i sin händelse hur hon har gjort bilderna. De är otroligt fina!@prickigapaula som ju också har en bokblogg lägger ofta upp bokiga bilder. Alltid färgglada och med massor av bra tips på barn- och ungdomsböcker. Man blir otroligt glad av hennes bilder!


@bokdrommar är ett bookstagramkonto som drivs av Lio. Där får man boktips i massor och lite längre texter om vad hen tyckte om böckerna. Bilderna är också väldigt fina och härliga att få upp i sitt flöde!


@rae.delbianco lägger upp snygga bilder som inkluderar böcker och alla håller samma färgskala vilket gör att flödet blir jättefint!


@annasbokhylla ger även hon massor av bra tips på böcker, både vuxenböcker och barn- och ungdomsböcker. 


@girl_with_a_bookshelf lägger ut jättefina bilder på böcker. Samtidigt som man får tips å böcker är det fint tagna bilder som också säger någonting om boken. 


Även @bokinspo tar massor av fina bokrelaterade bilder. Det ljust och fräscht och verkligen inspirerande. 


@barnensboktips ger tips på böcker för barn- och ungdomar. Ibland har kontot olika teman som det boktipsas ifrån och alltid får man nya tips på böcker.

Det var mina bästa tips på bookstagram-konton att följa! Hoppas du fick några tips!

3 kommentarer:

  1. Vad glad jag blir att jag finns på din lista. Du finns på min också <3

    SvaraRadera
  2. Åh, vad fint att få vara med på denna lista :) <3

    SvaraRadera