tisdag 10 april 2018

Vi kommer snart hem igen

Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde och Peter Bergting är en seriebok om förintelsen. Boken är utgiven av Natur & Kultur och finns att köpa på Adlibirs och Bokus

Det här är en bok i serieform där vi får möte sex stycken personer som var barn under andra världskriget. Genom deras berättelser får vi uppleva olika människoöden under förintelsen. De berättar om vad de kände, vad de upplevde och hur de klarade sig igenom tiden. 

"Den kärlek jag fick som barn, den kunde ingen nazist ta ifrån mig." (sid. 58)

Usch, vilka hemska historier den här boken innehåller. Och tänk att allt det hemska faktiskt hänt på riktigt och att de här människorna lever än idag. Jag har läst en del böcker om förintelsen och andra världskriget, men det här är en av dem som berört mig mest. Jag tror att det är lättare att relatera när det handlar om enskilda personer som den här boken gjorde. Också bilderna gör att det blir tydligare. Boken var jobbig att läsa men ändå väldigt lärorik och berörande. 

Jag tänker att den här boken är bra att sätta i händerna på alla barn, oavsett om de kan mycket om förintelsen och andra världskriget, eller ingenting. Den är pedagogisk, enkel och lättläst samtidigt som man lär sig mycket och verkligen kan beröras. Alla mellanstadieelever borde läsa Vi kommer snart hem igen. Jag tänker att det finns mycket att prata om kring boken och det kan vara ett bra sätt att lära sig saker på. Det finns en lärarhandledning att jobba med på förlagets hemsida dessutom. 

Vi kommer snart hem igen är en utmärkt bok för alla att läsa. Den tar upp människoöden under förintelsen på ett enkelt men berörande sätt. Jag tycker att alla borde läsa den och ger boken 4 av 5 ugglor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar