tisdag 3 april 2018

Läst i mars

Mars är över och nu är det vår på riktigt! I mars har det för mig varit mycket skolarbete, men jag har läst en del och lyssnat på några ljudböcker. Mars var också månaden då jag läste utomhus för första gången i år och det var otroligt härligt! Men nu kör vi igång med summeringen av månadens läsning. 

Iggy 4-ever och Nattbarn av Hanna Gustavsson lånade jag på biblioteket efter att ha blivit intresserad av dem på bokrean. Det är seriealbum och jag har nästan aldrig förr läst ett seriealbum. Men det var roligt, jag gillade tecknarstilen och att berättelserna var så vardagsnära. Dessutom var de väldigt lättlästa vilket var skönt!

För evigt av Anna Todd är den sista delen i After-serien som jag äntligen läste i mars. Den var bra, men som jag konstaterade i mitt inlägg om serien hade det räckt att läsa den första boken. Det jag gillade med För evigt var att få se hur det gick för Tessa och Hardin och hur deras liv såg ut när de blev äldre. 

Frallan är bäst! av Sara Ohlsson och Lisen Adbåge var en himla fin bok för 6-9 åringar som jag tyckte mycket om! Den var rolig, lekfull och mysig att läsa! Jag är så glad att jag fick den skickad till mig. 

Harry Potter och Fenixorden av J.K Rowlning är en bok jag skjutit upp att läsa sedan i somras eftersom att den är så lång, men nu läste jag den äntligen! Det är den femte boken i serien om Harry Potter och 1000 sidor lång. Jag tyckte om den, kanske inte mest av alla böcker i serien, men den var väldigt bra. Jag tror jag gav den en fyra på Goodreads. Det är härligt att läsa om Hogwarts och jag gillar verkligen att befinna mig i den världen. Nu kommer jag nog dock att läsa några andra böcker innan jag fortsätter med nästa bok i serien. 

The perks of being a wallflower av Stephen Chbosky läste jag till engelskan i skolan. Jag vet att många andra har gillat den och den verkade lagom svårläst, så därför valde jag den. Boken är skriven som brev som huvudpersonen Charlie skriver, vilket jag tyckte gjorde att den blev lite långtråkig att läsa. Det blev liksom bara som att han berättade saker som hade hänt. Jag såg även filmatiseringen av boken och den gillade jag mycket. Det blev mer händelserikt i filmen än i boken. 

Onanisterna av Patrik Lundberg köpte jag på bokrean. Den handlar om Kim som har gått ut gymnasiet och nu läser på Komvux. Han pluggar, jobbar och festar. Sedan träffar han Robin, en gammal barndomskompis, som han börjar umgås med och livet blir mycket mer spännande. Den var bra och jag tänker att det är en perfekt bok att sätta i händerna på en läsovillig kille. 

Kopparkaffekvarnen av David Renklint är en skräcknovell som jag fick som recensionsexemplar. Jag hade glömt bort att jag hade fått den, men när jag inte visste vad jag skulle läsa läste jag den. Den hade en speciell sagostämninh och var lite obehaglig.

Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde och Peter Berting är en seriebok som handlar om folk som överlevde förintelsen. Den var riktigt jobbig att läsa, men ändå intressant och lärorik. 

Bojan och brandbilen och Bojan och polisbilen av Johan Anderblad läste jag eftersom att jag ska lyssna på Johan i början av april och också intervjua honom. Böckerna handlar om Bojan och hans mamma som berättar om olika fordon. De är väldigt lärorika samtidigt som de är underhållande. 

Vi måste sluta ses på det här sättet av Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck köpte jag för 25 kr på bokrean och det blev den näst sista boken jag läste i mars. Den handlar om Hanna som snart ska ta studenten och Jens som är 24 år och precis har separerat och spenderar varannan vecka med sin dotter. De två ses och Hanna följer med Jens hem efter en kväll ute. När Jens sedan ska börja jobba som personlig assistent på en gymnasieskola upptäcker han att Hanna går i den klassen han ska varag i. Duet är en väldigt mysig bok att läsa och jag gillade den verkligen!

Kärlek, hat och andra filter av Samira Ahmad fick jag hemskickad från Lavender Lit i slutet av mars. Jag tog med mig den till Mallorca och slukade nästan hela på flyget. Den var väldigt bra och jag gillade att den tog upp viktiga ämnen som islamofobi. Snrt kommer en recension där jag berättar utförligare vad jag tyckte om boken. 

Sedan lyssnade jag även på några böcker som ljudbok. Det blev först och främst Vålnadens röst av Johan Rundberg som jag hört om i Bladen brinner. Den var helt okej, spännande men inget extra. Jag lyssnade också på Gul utanpå av Patrik Lundberg som var väldigt fin. Den fanns dock bara som lättläst version på Biblio där jag brukar låna ljudböcker, men det var ändå ganska eftersom att den gick snabbt att lyssna på. Boken handlar om när Patrik som är adopterad, söker sina rötter i Korea. En väldigt fin bok som jag verkligen rekommenderar! Jag lyssnade också på Det är något som inte stämmer av Martina Haag som jag såg på topplistan när jag inte hade något att lyssna på. Det var en fin skildring om en skilsmässa som utspelade sig både i nutid och dåtid vilket jag gillade. Den var också precis lagom lång, ungefär 4 timmar. Jag tycker det kan vara lite jobbigt att lyssna på långa böcker, det känns som att de aldrig tar slut. En dag ska jag bygga ett slott av pengar av Evin Ahmad har jag hört att Johanna tyckte om och när jag hittade den på Biblio började jag lyssna på den! Den handlar mycket om klasskillnader och jag gillade sättet den var skriven på. Jag lyssnade också på Sagasagor: Syskonsjuka, kämpaglöd och en envis framtand av Josefine Sundström eftersom att jag gillat de tidigare böckerna om Saga så mycket. Den här gillade jag också, ett bra tips till barn från 5 år ungefär. Till sist lyssnade jag på Ragga som du shoppar av Lin Jansson som jag länge velat läsa och den var väldigt rolig att läsa! Det är en perfekt mellanbok mellan ungdomsböcker och vuxenböcker. 

I april ska jag ta itu med böckerna jag köpte på bokrean och det ser jag fram emot. Kanske läser jag också Fandom av Anna Day och Jag är Malala. Vad ska du läsa i april?

En bild från en studiedag i mars som jag spenderade tillsammans
men Harry Potter.

4 kommentarer:

 1. Vad många bra böcker du hann med! Vad har du för ljudbokstjänst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar lyssna på bibliotekets ljudböcker via appen Biblio, men nu har vi ett familjeabonemang på Nextory!

   Radera
 2. Hej! Har du läst Röd drottning? Det är en bra bok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det har jag inte. Tack för tipset!

   Radera