lördag 1 februari 2020

Läst i januari

Årets första månad är redan till ända och min sista termin på gymnasiet har tagit fart. Det har blivit en del läst men inte alls så mycket som jag hade velat då det har varit mycket annat också. 

Strax före tolvslaget av Rainbow Rowell passade perfekt att läsa i början av året då den boken innehåller två vintriga noveller. Den första novellen tyckte jag bäst om. Den utspelar sig strax före tolvslaget på nyårsafton flera år och handlar om kärlek och att vara olyckligt kär. 

Barnen på Bråkmakargatan av Astrid Lindgren lyssnade jag på som ljudbok när jag inte visste vilken ljudbok jag skulle välja härnäst. Att då välja någon av Astrid Lindgrens böcker är alltid ett säkert kort. Jag håller också på med ett projekt som går ut på att jag ska läsa alla hennes böcker. 

Sakramentet av Ann-Sofi Forsmark är en spännande och övernaturlig bok för ungdomar som utspelar sig i Stockholm. Jag var helt fast i berättelsen som innefattar både magi, historia och vardag och saknade boken när jag läst ut den trots att den kunde vara riktigt läskig. 

Mysteriet på Ödeborgen av Kristina Ohlsson är också det en övernaturlig bok, men den riktar sig till barn 9-12 år. Välskriven och spännande som alla andra Kristina Ohlssons böcker men det som jag berörde mig mest var syskonen i boken som saknade sina föräldrar. 

Snöfall över Strandcaféet av Lucy Diamond är en feelgood-bok som jag verkligen behövde läsa efter två läskiga böcker. Jag fick boken i födelsedagspresent och även om det är en julbok passade den bra att läsa i januari. Det är feelgood när det är som bäst!

Strandcaféet av Lucy Diamond läste jag också under januari eftersom jag blev så förtjust i Snöfall över Strandcaféet. Jag läste dock de här två böckerna i fel ordning vilket jag kanske inte skulle ha gjort, men det gjorde inte så mycket som tur var. Riktigt bra feelgood var även den här boken!

Unga kvinnor av Louisa May Alcott lyssnade jag på som ljudbok eftersom det var månadens bok i min bokcirkel. Vi gick även och såg den nya filmatiseringen av boken på bio vilket var roligt. Kul också att diskutera filmen i förhållande till boken. Kanske skriver jag ett inlägg där jag jämför boken och filmen! 

Många bra böcker blev ändå lästa under januari. I februari tänker jag läsa några färska titlar som släpps nu i början på året. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar