fredag 21 februari 2020

Två nya barnböcker av Ingrid Jönsson

Jag har gillat allt jag läst av författaren Ingrid Jönsson och blev superglad när hon frågade om jag ville läsa hennes två nya barnböcker Bokhunden Edgar blir hjälte och Sonjas verkstad - Frökens Amazon. Båda böckerna är lättlästa böcker som riktar sig till barn 6-9 år och de är utgivna av Beta Pedagog. 

Bokhunden Edgar blir hjälte är den fjärde delen i serien om Edgar. Den är fint illustrerad av Anna Westin. I den här boken handlar det om när Edgar är på skolan och lyssnar på när barn läser för honom. Men något känns konstigt och Edgar blir orolig. Han känner på sig att något farligt håller på att hända på skolan och han måste varna människorna. Jag har gillat alla böcker om Edgar, de är alla spännande berättelser och det är roligt att läsa ur en hunds perspektiv tycker jag! I den här boken får vi lära känna Edgar ytterligare och det är en fin läsupplevelse. 

Sonjas verkstad - Frökens Amazon är den första boken i en ny lättläst serie skriven av Ingrid Jönsson och illustrerad av Sandra Fröjd. Den här boken handlar om Jon som har flyttat ut till landet med sin mamma. Det är tur att hans kusin Eddie och hans farmor Sonja bor nära. Jon och Eddie besöker Sonja och hennes verkstad där hon håller på att fixa en Amazon. Det är något som är fel på Amazonen som visar sig vara deras frökens bil men Jon kanske kan komma på en lösning. Jag gillade verkligen karaktärerna i den här boken och att läsa om deras relationer. Kusinerna Jon och Eddie har roligt ihop och Sonja är en cool farmor som meckar med bilar. Dessutom är det en intressant berättelse med fina illustrationer. 

Både Bokhunden Edgar blir hjälte och Sonjas verkstad - Frökens Amazon är som sagt lättlästa böcker för 6-9 år. Det är roliga och spännande berättelser som jag tror att många barn skulle uppskatta. Något som är bra med de här böckerna är att det i slutet av dem finns frågor och uppgifter att arbeta med sin läsning och fundera på boken man läst. 

Bokhunden Edgar blir hjälte
Författare: Ingrid Jönsson
Illustratör: Anna Westin
Förlag: Beta Pedagog
Åldersgrupp: 6-9 år
Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Sonjas verkstad - Frökens Amazon
Författare: Ingrid Jönssin
Illustratör: Sandra Fröjd
Förlag: Beta Pedagog
Åldersgrupp: 6-9 år
Köp: t.ex hos Adlibris, Bokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar