torsdag 4 juni 2020

Läst i maj

Sommaren är här på riktigt nu och om lite mer än en vecka tar jag studenten! Jag är klar med allt skolarbete och dagarna går till att förbereda inför studenten och ligga i solen och läsa. Idag tänkte jag berätta vilka böcker jag läste i maj. 

I väntan på mitt ovanliga liv av Pär Sahlin började jag månaden med. I den fick jag lära känna Silas och läsa om kärlek, vänskap och mobbning. En fin bok för mellanåldern som min lillebror fick läsa efter mig!

Dillstaligan - Konstkuppen och Dillstaligan - Juvelkuppen av Jens Lapidus och Gustaf Lord är de två första böckerna i serien om den snälla tjuvligan som försöker ställa saker till rätta. Under månaden tävlade jag också ut den här på bloggen!

Månen, varelsen och jag av Ylva Karlsson och Sofia Falkenhem är en bok för barn 6-9 år som handlar om att vara ickebinär. En bok som kan ge ökad förståelse och kunskap och som dessutom innehåller fina karaktärer och en fin berättelse. 

Nappresan eller när Ester slutade med napp av Ylva Karlsson och Katarina Strömgård är en fint illustrerad bilderbok som handlar om att sluta med napp. Jag fastnade framförallt för bilderna och tror att den kan uppskattas av många barn. 

Tolv veckor med dig av Johanna Schreiber lyssnade jag på som ljudbok. Det är en feelgoodbok som handlar om Linnea och Jakob som möts på ett bröllop. Linnea får sedan reda på att hon är gravid och de bestämmer sig för att spendera sommaren ihop för att se om de ska behålla barnet eller inte. En riktigt somrig feelgood som jag hela tiden ville fortsätta lyssna på. Rekommenderas!

Om dem vänder sig mot oss av Fatimah Ashgar är en diktsamling som jag läste i maj. Den handlar om rasism och har ett viktigt budskap. Dock fastnade jag tyvärr inte för den helt. 

Pippiperspektiv är en samling texter och illustrationer som gavs ut i samband med Pippis 75-årsjubileum. Många intressanta texter och nya lärdomar fick jag genom boken. Jag har också skrivit om den under min Pippi-vecka. 

Pippi på rymmen av Astrid Lindgren och Fabian Göranson kom även den ut i samband med Pippis födelsedag. Det är en seriebok som man hade chans att vinna under Pippi-veckan i mitt Pippi-quiz. 

Ljusklotets mysterium av Tobias Söderlund är andra delen i den spännande serien om Vanessa och hennes spökkamera. Den var väldigt spännande och jag gillar att det övernaturliga även blandas med vardagliga tankar och problem. Recension kommer snart!

Nella har inte tid att gå och lägga sig av Peter Kvist och Astrid Tolke är en ny bilderbok som jag läste i maj. Den handlar om lek och fantasi och att inte vilja gå och lägga sig. 

Hajbarnet av Barbro Lindgren och Charlotte Ramel är även det en fin bilderbok. Den handlar om ett hajbarn som simmar bort från sin mamma för att få leka med andra fiskar men alla blir rädda för hajbarnet. 

Säg nåt då! av Ida Ömalm Ronvall är en ungdomsbok som jag gillade. Jag lyssnade på den som ljudbok och gillade verkligen karaktärerna. Boken handlar om Adrian vars enda kompis Emma inte vill vara med honom längre. Snart kommer en recension!

Sommaren jag blev vacker av Jenny Han bokcirklade jag digitalt med Lexie som har bloggen Tusen sidor. Det var en fin och somrig bok som tyvärr inte levde upp till mina förväntningar. Det kändes inte som att man fick lära känna karaktärerna tillräckligt och i början var den lite långdragen. 

Nu är det alltså juni och jag har massor av böcker jag vill läsa! Snart kommer jag att skriva ett inlägg där jag berättar om några böcker jag vill läsa i sommar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar