tisdag 6 oktober 2020

Läst i september

September är slut och under den månaden har jag kommit in i mina högskolestudier, tagit körkort, träffat kompisar, deltagit i den digitala bokmässan och såklart läst mycket! Det blev inte min bästa läsmånad men flera bra böcker har jag ändå läst!

Bara vara vänner av Ina Lagerwall är uppföljaren till Vi går varvet. Tyvärr blev det en besvikelse då jag inte riktigt fastnade för bokens handling.

Fula tjejer av Sara Ohlsson, Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck var däremot en otroligt spännande läsupplevelse. Spänning, girl power, intressanta karaktärer och ett bra tema. Mer om den i en kommande recension.

De kommer om natten av Henrik Jonsson är PAX-illustratörens bilderboksdebut. Det är en fin berättelse om mardrömmar och rädsla för barn. 


Framtid - 11 berättelser för mellanstadiet är en antologi för mellanåldern med noveller av författare som Ida Ömalm Ronvall, Kerstin Lundberg Hanh och Oskar Kron bland andra. Jag blev väldigt sugen på att läsa den när jag såg vilka författare som deltog. Men tyvärr gillade jag bara några av novellerna. Det blev för mycket framtid, dystopi och fantasy för min smak.

Mitt hemliga liv av Jenny Fagerlund lyssnade jag på som ljudbok. Det är en feelgoodbok för vuxna. Jag gillade berättelsen och karaktärerna men tycker nog att Jenny Fagerlunds andra böcker är bättre.

Flickebarn nr 291 av Ninni Schulman lyssnade jag också på som ljudbok. Det är en självbiografisk roman som är sorglig, ärlig och gripande. Läs den!

Förbannelsen av Ann-Sofi Forsmark är uppföljaren till Sakramentet. En riktigt spännande bok med en gedigen handling. Mer om den kommer i en kommande recension.

Viggo och mammalivet av Lisa Bjärbo är en ny bok i serien om Viggo. Lika fin och mysig som de tidigare böckerna. Jag lyssnade på den som ljudbok, bra inläst av Farzad Farzaneh.

Dorran går på loppis av Moa Eriksson Sandberg och Mari Ahokoivu är en ny bilderbok om Dorran och i den här boken går hon på loppis!

I oktober ska jag fortsätta att beta av läshögen och hoppas på att läsa många bra höstböcker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar