onsdag 14 juli 2021

5 nya bilderböcker

Behöver du tips på nya bilderböcker att läsa för ett barn i 3-6 årsåldern? Då ska du fortsätta läsa! Idag kommer bra tips på fem nya bilderböcker!


Den första bilderboken jag vill tipsa om passar både för barn och vuxna. Den heter Den sist utposten och är skriven och illustrerad av Cecilia Heikkilä. Att bläddra i den är en fantastisk konstupplevelse då bilderna är otroligt fina. Berättelsen handlar om en liten och en stor björn som ger sig iväg på en resa. De letar efter den sista utposten och hoppas att den ska finnas kvar. En riktigt fin och mysig berättelse!

Nästa bok är lite mer humorfylld. Den heter nämligen Hej bajskorv! och är skriven och illustrerad av Henrik Hallgren. På baksidan av boken beskrivs den som en "skitbra bok med svar på bajskorvslivets stora frågor". Den handlar alltså om att vara bajskorv. Jag tror den kan frambringa många skratt!

Om man har ett barn som är intresserad av att lära sig mer om olika sjukdomar skulle jag tipsa om Boken om att bli sjuk av Maria Frensborg och Anna Lindsten. Där är fakta om löss, skrubbsår, springmask, vaccin, öroninflammation och annat spännande blandat med en berättelse om tvillingarna Lotus och Li. En underhållande berättelse som man samtidigt lär sig mycket av. 

Stina Wirsén har skapat många omtyckta bilderböcker och den senaste heter Vems säng?. Den handlar om en natt för en småbarnsfamilj där allt kan hända. Det ska läsas saga, någon blir hungrig mitt i natten och det byts sängar. Säkert finns det mycket igenkänning för småbarnsfamiljer. 

Till sist vill jag tipsa om Det är jag som är trollet av Jenny Bergman och Lotta Geffenblad som handlar om vad som händer om man blir ett troll. En intressant berättelse om rädsla och att vara annorlunda. Jag gillade verkligen illustrationerna i boken och tyckte att det var en fin berättelse.

Hoppas du blev nyfiken på att läsa någon av böckerna! Lämna gärna en kommentar och tipsa om en bra bilderbok du läst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar