fredag 2 juli 2021

Läst i juni

Första sommarmånaden är slut och jag har läst en hel del bra böcker som jag tänkte berätta om idag!

Familjen Knyckertz och snutjakten av Anders Sparring och Per Gustavsson lyssnade jag på som ljudbok eftersom jag har tänkt att läsa alla böcker om Familjen Kyckertz inför julkalendern i december. Rolig och spännande som alltid!

Midnattsblot av Camilla Sten var månadens bok som vi läste med Unga läsare. Så otroligt spännande bok och en riktigt bra uppföljare! Recension kommer!

För att vi hör ihop av Klara Krantz är en somrig men sorlig bok jag läste under månanden. 

Vi på Saltkråkan av Astrid Lindgren läser jag varje sommar då den ger mig den rätta sommarkänslan. Så bra!

Ljudet av fötter av Sara Lövestam är en ny bok för vuxna. Den handlar mycket om ofrivillig barnlöshet men också om släktforskning och att ta reda på sitt förflutna. Jag gillade verkligen sättet den var skriven på även om ämnet var ganska tungt att läsa om.

Hej bajskorv av Henrik Hallgren är en ny bilderbok. Rolig och barnslig! Många barn kan nog skratta till den!

Vems säng? av Stina Wirsén är en bilderbok som handlar om en barnfamiljs natt och vilken säng man ska sova i.

Den sista utposten av Cecilia Heikkilä är en riktigt fin bilderbok med otroligt fina illustrationer och en fin berättelse.

Det är jag som är trollet av Jenny Bergman och Lotta Geffenblad är också det en bilderbok. Den handlar om vad som händer om man är någon som inte ser ut som alla andra.

Boken om att bli sjuk av Maria Frensborg och Anna Lindsten beskriver på ett bra sätt för barn om olika sjukdomar. Det är fakta som blandas med en berättelse på ett bra sätt.

Sommaren jag sa ja till allt av Lindsey Rothculli är en underhållande ungdomsbok som handlar om vad som händer när man säger ja till allt. Lättsam sträckläsning för en varm sommardag.

Vera Svansons dagbok för vloggstjärnor och lifehackberoende av Moa de Bruin är andra boken om Vera. Nu har hon en ny dagbok där hon berättar om allt som händer i hennes liv. I den här boken handlar det om att rädda aulan från att bli riven, om en mamma som plötsligt börjat med yoga, en pappa som råkat bränna upp köket med sin tacofärs och en bror som gör allt för att få visningar på sin youtubekanal. Humor när den är som bäst!

Ett rum till Lisen av Elin Johansson, Ellen Svedjeland och Emma Adbåge är mysig sommarlovsläsning om Naima och Lisen som testsover varje rum i Lisens nya hus för att hitta det perfekta sovrummet.

Bror till salu av A.K Sydegård handlar om att ha en bror som ser ut som Justin Bieber vilket bokens huvudkaraktär Zoe utnyttjar till fullo. En skruvad och händelserik berättelse.

Det är något som drar i mig av Elin Persson sträckläste jag på en dag. Det är en kort bok med mycket innehåll som beskriver hur det är att längta bort.

Önskar jag kunde berätta för dig av Anna Jakobsson Lund är en lättläst bok för ungdomar som handlar mycket om relationer och sex. Jag gillar verkligen hur Anna Jakobsson Lund skriver när böckerna är verklighetstrogna istället för fantasy.

Unga Sörmland är en antologi av 18 sörmländska ungdomar. Jag har med en text i boken vilket är superkul. Men det var också otroligt roligt att läsa alla andras texter. Alla texter är välskrivna och det finns något för alla i den här antologin.

Nu fortsätter sommarläsningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar