fredag 19 december 2014

Julkalenderbloggstafett - Lucka 19

Nu 5 dagar kvar till julafton, inte mycket kvar! Det är dags för lucka 19 i Julkalenderbloggsstaffeten som Sofies bokblogg har startat. Temat i år är “En riktigt bra ungdomsbok jag läst 2014”. Jag valde en bok som jag läste i sommar och som inte är så ny, nämlingen “Systrar i jeans”, av Ann Brashares.
Lena, Carmen, Tibby och Bridget är bästa kompisar och kommer alltid att vara det. Men det här är första sommaren de kommer vara ifrån varandra. Som tur är har dem "De flygande jeansen" som får vara med dem på alla äventyr de sent ska glömma.
Lena är i Grekland hos sin farmor och farfar och hennes farmor försöker få ihop henne med en kille som heter Kostos.
Carmen har sett fram emot att få göra roliga saker med sin pappa, men det blir inte alls som hon har tänkt sig.
Bridget är på fotbollsläger och då är inte fotboll det enda hon tänker på eftersom att det finns en ursnygg tränare på lägret.
Tibby är hemma och jobbar på Wallman´s, men vad händer när en tolvårig flicka dyker upp i hennes liv?


Boken var väldigt spännande och rolig att läsa, det finns fler böcker i serien som handlar om de kommande somrarna. Den här boken passar bäst att läsa på sommaren, men det går ju att den nu på vintern. Det bästa med boken var att det var så himla kul och spännande att läsa den, man fick läsa om alla de fyra bästisarna och jag fick en bra känsla i kroppen när jag läste den.
 
 


Imorgon är det Carola på Barnboksbloggen som står för lucka 20. Så kolla in där och de andra luckorna, här kan du hitta dem.
 


4 kommentarer:

 1. Å, vad roligt att du tipsar om denna bok! Jag läste den första för flera år sedan, och har sedan läst hela serien ett par gånger. Riktigt bra! Blev sugen på att läsa serien igen nu. :) Tack för ditt inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också de böckerna mycket! Bra påhitt med julkalendern!

   Radera
 2. Fin och inspirerande blogg. Förresten - Grattis på födelsedagen! Kolla gärna in min blogg.

  SvaraRadera