söndag 21 december 2014

Fjärde advent: Sunes jul

Idag är det fjärde advent och bara tre dagar kvar till julafton. Jag tänkte tipsa om en bok som också har gått som julkalender på tv nämligen "Sunes jul". Författarna Sören Olsson och Anders Jacobsson är väldigt bra på att skriva med ett bra språk som underhåller mycket. Alla Sune-böcker är roliga och passar bra för barn mellan 6-70 år och jag skulle också rekommendera böckerna till högläsning.

Boken handlar om tioåriga Sune som är tjejtjusare. Han längtar mycket till julafton, världens bästa dag och vara snäll så han får några julklappar av jultomten. Vi får följa med honom genom december och alla klantiga saker som händer i Sunes familj. En farlig sak med julen är att köpa julklapp till Sofie, tänk om någon av hans killkompisar ser att Sune köper tjejsaker. När Sune och hans galna bror Håkan Bråkan blir sugna på att åka skidor och det inte finns någon snö ute måste de komma på ett annat sätt de kan göra det på och det blir riktigt galet. Andra delar av boken som är väldigt roliga att läsa är om Sunes klass julspel, när familjen Andersson åker pulka, deras julbak och när de hugger julgran.

Jag tycker att alla, både stora och små borde läsa den här boken för den är riktigt rolig och ger en bra julkänsla. Jag tycker även att ni borde kolla på julkalendern Sunes jul och ni får inte heller missa att en ny Sune-film; "Sune i fjällen" går på bio just nu.

God Jul!

När fjärde ljuset brinner står julens dörr på glänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar