tisdag 2 december 2014

Läst i november

I mörka november har det varit mysigt att läsa, men det har varit mycket i skolan så jag har inte hunnit så mycket. Det blev 5 böcker.

Först läste jag "Mormorsmysteriet", av Elsie Johansson, jag spontanlånade den på bibblan för jag tyckte att den verkade bra. Sedan upptäckte jag att den var skriven någon gång på 80-90-talet och mamma sa att hon hade läst den när hon var yngre. Men de var i alla fall bra och rolig att läsa och det är väl huvudsaken?

Jag läste också vinnaren av Barnens romanpris "5768 visningar på youtube", av Ralf Novák-Rosgren och Anita Santesson. Den var rätt så bra och här kan du läsa min recension om du vill veta mer om boken.

En annan bok som jag spontanlånade på biblioteket var "Flickan i drömfångaren", av Ingrid Jönsson. Den var bra och spännande.

Sedan läste jag "Världsklass", av Kerstin Gavander som är den fristående fortsättningen av "Fröken Europa". Det är en bok där man lär sig om Europas länder i en rolig bok. I "Världsklass" får man lära sig att börja tänka på miljön när man köper saker och så. De här böckerna är väldigt roliga att läsa och dessutom lärorika och passar för de som är från 10 år.

Nu i adventshelgen läste jag min julfavorit "Titta, Madicken, det snöar!", av Astrid Lindgren. Vill du läsa mer om boken kan du klicka här. 


I december kommer jag nog läsa en hel del juliga böcker, men kanske lite andra också.
2 kommentarer:

 1. Åh, vilken fin blogg, Agnes! Så duktig du är på att skriva och recensera! Jag är jättestolt över att du läst min bok, "Flickan i drömfångaren" och att du dessutom gillade den! Så kul att höra från läsarna. Det är liksom en helt annan grej än när vuxna läser och gillar ...
  Ha det bra! Hoppas du får en fin jul och ett härligt jullov, med massor av böcker, så småningom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack så mycket! Jag blir jätteglad av så bra respons! Din bok "Flickan i drömfångaren" var väldigt spännande och roligt att läsa. Jag så att du hade skrivit en till bok och den tänker jag självklart läsa!

   Radera