tisdag 9 januari 2018

Att titta och lyssna på i januari

Det är januari och vi har gått tillbaka till vardagen igen efter jul och nyår. När det är grått och tråkig vill jag helst bara krypa upp i sängen och läsa, lyssna eller titta på något. Jag har upptäckt några nya podcasts och program på senaste tiden som handlar om böcker och skrivande och som jag gärna skulle vilja tipsa om.


Först och främst, det finns en serie på tre delar på SVT play som heter Med hjärtat i Kurkkio. Där får vi följa Åsa Larsson när hon åker tillbaka till byn som hon spenderade mycket tid i sin barndom. Jättefina program om vad som verkligen är hemma. Det är ett måste att se tycker jag!

På YouTube finns det många olika booktubers och nyligen startade ett nytt boktubeprogram som heter Vad vi pratar om när vi pratar om böcker. Hittills har ett program kommit ut och där samtalar författarna Alex Haridi, Peo Bengtsson och Anna Bågstam om boken Mafiaso och ger boktips. Jag tyckte det var ett jättemysigt program och ser fram emot de kommande avsnitten.

Två podcasts som jag upptäckt på senaste tiden är Debutera eller dö och Speaking of stories. Debutera eller dö görs av två personer som kämpar för att bli utgivna och de pratar med olika författare om skrivande och hur man ska göra för att bli utgiven. Jag tycker det är en jättespännande podcast där man får veta mer om hur författarnas väg till att bli utgivna har sett ut. Speaking of stories görs av Selmas stories och där får man i varje avsnitt möta två författare som pratar med varandra om lite allt möjligt. Det finns några avsnitt på engelska och några på svenska. En jättebra podcast! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar