söndag 21 januari 2018

Vilse i rymden och andra berättelser

Vilse i rymden och andra berättelser är en novellsamling för barn mellan 6-9 år skriven av Ingrid Jönsson. Boken är utgiven av Beta pedagog och hittas på Adlibris och Bokus

I den här boken får vi möta flera barn som ställs in för olika frågor. Vad ska man göra om man tappar bort sin farmors hund? Vad gör man om man måste spela fotboll fast man inte vill? Kommer tandfen om man har tappat bort sin tand? Hur ska man hantera att ens hamster dött? 

Fin, stark och verklighetstrogen är ord som jag skulle beskriva den här novellsamlingen med. Den gör nedstamp i när något speciellt händer i vardagen hos de här olika barnen. Det är precis det jag gillar att läsa om, det ska vara något som jag kan känna igen mig i och relatera till. Vardagen är ju det vi lever i allt som oftast och jag älskar att läsa om de där stunderna som är något extra. Vilse i rymden och andra berättelser var en bok jag verkligen kunde känna igen mig i från min lågstadietid och det tror jag många andra också kan göra. Det var så stort att tappa en tand, att ha ett speciellt klädesplagg kunde vara otroligt viktigt och något litet kunde vara så stort. 

Novellsamlingar är något jag uppskattar att läsa och det är roligt att den här riktar sig till lite yngre barn. Jag tycker verkligen att alla i lågstadieåldern borde läsa den här eller få den läst för sig. Många 6-9 åringar skulle nog tycka mycket om Vilse i rymden och andra berättelser. Jag tror även att den skulle passa att arbeta med i skolan då det finns mycket att diskutera om. 

Vilse i rymden och andra berättelser är en bok jag tyckte mycket om och rekommenderar alla att läsa. Av mig får den 5 av 5 ugglor!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar