tisdag 25 december 2018

Snöstorm och kanelhjärtan

Snöstorm och kanelhjärtan är en bok med fyra berättelser skrivna av Karina Berg Johansson, Pernilla Gesén, Camilla Lagerqvist och Jesper Tillberg. Boken är utgiven av B Wahlströms och hittas på Adlibris och Bokus

Det är dagen före julafton och en långtradare med paket i kör i snöstorm. En olycka sker och påverkar fyra tonåringar på olika sätt. Vi möter de här personerna i varsin berättelse. Appi ska gå på skolbal och måste skynda sig iväg genom snöstormen till affären och hämta klänningen hon beställt innan de stänger. Daniel är trött på livet i hålan och vill fira jul med sin pappa i Stockholm. Han snor sin mammas bil och åker iväg men kommer inte så långt. Kalle ska med sin familj på en bandymatch som han inte alls vill åka på. Men de kommer inte förbi långtradaren och får stanna i byn. Där möter Kalle en tjej som det är något märkligt med. Ellie vill försvinna långt bort men Noel kommer i vägen. 

Jag tyckte mycket om de här boken! Den är vintrig, julig och både vardaglig och mystisk. Innan jag började läsa boken hade jag hört att den skulle vara lit Let it snow av bland andra John Green och det var den i formatet och i att det är snöstorm, men annars var den inte alls lik. Det som överraskade mig med Snöstorm och kanelhjärtan var att den var mycket mer mystisk och övernaturlig än vad jag trodde att den skulle vara. Men det var bara bra tyckte jag! Det blev en bra blandning mellan det övernaturliga och vardagliga och kontrasterna mellan det juliga och mysiga och spöklika gjorde berättelsen mer spännande. 

Det jag gillar med boken är också sättet de olika karaktärernas liv binds ihop med varandra. Det är intressant att det är olika författare som skrivit varsin berättelse men att de olika karaktärerna syns i flera av berättelserna. Det är roligt att flera författare har gått ihop och skrivit en bok tillsammans och även om berättelserna är väldigt olika varandra finns det en tydlig röd tråd. 

Snöstorm och kanelhjärtan är en mysig, spännande och vintrig bok jag verkligen rekommenderar er att läsa under julledigheten. Det är en snabbläst bok som har alla ingredienser man behöver för en julig läsupplevelse. Av mig får boken 4 av 5 ugglor!

1 kommentar: